原來lojel行李喼都唔係日本品牌

507 回覆
623 Like 20 Dislike
首先「假」可以係假新聞;
第二 佢係咪有意將自己定位成日本品牌無人知。 呢d膳稿咁一致寫佢係「日本旅行喼」你覺得係大家一齊誤會佢 甚至特登幫佢塑造日本形象?
其實不如去Costco直接買原代工廠或其OEM

日本代表

大陸代表

真係買到 Rimowa
全膠最大先9000
依家成6萬幾yen唔買佢啦
舊年去到爆左隻無印
去loft買44100仲可以退稅
依家紙水低d都追唔返佢加價
早兩年真係抵玩 退埋稅平SOGO一大截
10年保養慢慢玩
邊度入
平到仆街
查看「(全新)日本Daycrown 8528 20”/24”/26”/28” 前開蓋行李箱」,可以喺 #Carousell 嘅HK$599搵到:https://carousell.app.link/V4mIpj5qJLb
呢間

如果比多少少可以屌隻真日牌A.L.IMAXBOX MC-8011有鎖轆

Jm9
10年保呢樣最屈機
唔要前揭式做咩要買佢
你都白撚痴
個 post 咪已經踢爆埋 Daycrown 原來大陸嘢,仲介紹?

▸「DAYCROWN」(日冠)◂

「DAYCROWN」自稱是台灣品牌,但卻被香港各零售商稱為日本品牌

根據「DAYCROWN」2019 年的官網聲稱,公司原名是「伶倫提可樂集團」,於 1964 年在台灣創立,採用美國一線技術,其後於 1989 年搬遷到中國深圳光明新區,工廠面積 4 萬平方米,自購土地,廠房自建,員工近 700…

但利用台灣經濟部的商工登記公示資料查詢系統,證實台灣從來都沒有出現過名為「伶倫提可樂」的公司

而「DAYCROWN」實際是中國「伶伦提可乐箱包实业(深圳)有限公司」所創立的中國品牌,現在實際營運公司是中國「广州臻远商贸有限公司」

小心,Daycrown 都係大陸嘢
Daycrown係強國野同佢抵用無衝突
料夠耐用,HINOMOTO轆 28吋都係1k內
Daycrown 唔係日本嘢
佢係要平呀,唔係大陸野點樣平呀
自從香港腐乳之後
都真係睇化咗好多...
唔得,唔可以淘寶!
我都係京東買算了

Has anyone tried this no-name brand from luggage_dynasty?

It’s 100% Polycarbonate but how does it compare with 100% PC Lojel and other “name brands”?
成本好平咋
之前同公司上大陸傾過oem
上蓋式一隻gip你預$150左右成本, 普通款$70-120
fat fat
絕對係
涉谷loft
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞