原來江旻憓月薪超過五萬, 又話做運動員冇錢嘅?

349 回覆
47 Like 315 Dislike
理論上其實真係應該取消哂公屋居屋,淨係留返私樓先係對社會最大好處
人地屋企有錢跟本唔care呢d野
奧運金牌既能力都係得5萬
咁叫多
五萬係奧運冠軍/世界冠軍先有,奧運之前應該無人拎緊,睇下除左Vivian仲有無人加到人工
咁梗係啦你返工無料都搵唔到吃啦 更何況運動員
垃圾有價無市

利申戴精工
JD唔係博士, 你當係law degree
都係話點解體育項目都係有成績時忽然有資助
唔普及、無青訓就唔可以keep住有人出嚟有成績
全港第一先賺得五萬咋,咁都多?
咁一個香港有幾多個啊?
Cls 係得5皮嘢,喺美國邊會有拎到金牌嘅運動員我五萬
PC留返你考,人地應該直入Inspector
支援咋,無話全包,我朋友試過淨係得機票錢,酒店要自己俾
足球籃球既港隊運動員收緊幾錢先
香港政府搞運動好仆街嘅
精英項目先有資助
入唔到精英係豆零都無
體院啲服務都無資格用
至於點樣先可以維持到精英項目呢?
就係要不斷有成積先得
一無幾年就降級gg
PC好失禮?
其實點會得五萬呀
唔好講佢呢啲世界排名第一
十幾年前一個網球教練 香港排名前列
都講緊收一千蚊一個鐘 仲要排隊等佢畀時間表你 仲未計一group嗰啲 收得仲多 和味到
未計贊助 邀請費 做show 圈子wei wei wei
呢度學校 嗰度發展 嗰度宣傳………
generally唔止香港, D改善人類生活既發明家科學家醫學家等等, 都無佢地咁好待遇, 每4年一次咁樣幾十百億新場館進場受人喝采界人讚偉大阿盛.
奧運呢D淪為大國外宣既野, 唔好攪好過
屌你老味覺得好搵咪去做精英甲級囉 又唔諗人地生涯有幾長 又唔諗競技性運動係有機會輸 包贏架?
真係唔可以祝福吓人 係都要踩人一腳嘅 前面得5k你唔講?拎最有能力嘅嚟講
攞幾年就冇
香港政府搞運動咪就係贏先會有資助
攞金牌咪一炮過俾
唔會長期資助去提高運動員水平
要靠個別運動員突出嘅能力先會贏到
同埋呢點係點解香港運動無外國咁普及嘅原因
即係一出黎就要攞金?
江條件咁好都要挨到30歲啦
top 運動員先係連登fg 價,有幾高
咩行業最top都搵到錢架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞