2024動漫節2

907 回覆
7 Like 31 Dislike
星期一去
仲諗住聽日先買
排撚咗3個鐘先入到講真根本唔使再比多80幾蚊去另一個區同Cosplay影相 淨係3樓果區都已經好多
冇都要入場先有
80蚊係for影相佬特快入3樓
你上咗3樓即係同佢哋喺同一個位
旅客就可以直入會展買飛入場,唔使排隊,揸外國護照又贏
迫人download個濕鳩apps,極唔友善
2024動漫節
https://lih.kg/CCmkLdX
#960 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

想問下各位
上一個post位ching話section 5-7
意思係個場係一輪一輪咁開放
到7點會成個場既人趕走晒
如果張籌係3-5就5點趕走咁樣
亦都有班女係thread叫春坐左成日都冇攝影
本身比例咁唔平衡就一定會有問題
買左攝飛果班 可以光明正大 set哂野 都係優勢之一
我唔評邊個岩邊個錯了
大會最後又開返免費飛已經知一定好多問題
只可以講今次hall 3搞成咁 係幾失敗
而家係咪冇咗妖獸塔,照妖鏡嘅文化
個post全部圖都係排隊圖
冇哂路人攝
得返有攝飛有得影相

老實講,上年3樓入面的確係水洩不通
但熱鬧都氣氛好好多
入面無晒位就欄杆出面影
今年?3樓唔係無人或者少人,但好撚吉囉
上年企晒係入展覽門口出面都大把人影相
之後話人阻礙通道(其實都大把人仲行到)
今年?今年一樓出面就真係阻礙通道啦
幾撚7多鐵馬d cosplay企晒係到,有d攝就唔理照影
今年唔係cosplay阻礙通道,係你控制人流收晒皮
冇 攝飛都唔俾用腳架
hall 1去hall 3 出去有段路
係正落地玻璃隔離 有班去哂果個位影
其實我唔明收錢同上年D野班攝D野有咩關係
因為最大影響係班路人
上去手機影下 唔set壇咁影果班 點會咁貴買攝飛上去
上面有個話攝飛都唔俾用腳架
佢地都唔係落腳架 落燈嘛 好多攝飛都有落燈
開左2日仲未有相睇
有都唔敢po 比人屌
Acghk fb有 但影得好7 白平衡屎黃
因為frd要返工 所以本身約咗佢聽日5 6點去
估唔到今年遲入場都kick到咁
但買咗飛唔想去都要焗住去
依家決定改30號朝早去
唔知last day 9點左右去會唔會排好耐
我個攝fd話腳架燈都有捉 手拎就唔理你
請問星期一二想收工黎要幾點前入hall1場再攞hall3飛?
我星期五7點半入hall1 ,已經冇得攞hall3飛
thread班攝拉大隊叫人上深圳真係唔係冇道理
你喺出面排得隊入去都夠時間搭車去福田
人地80蚊門票就全場任走 你80蚊飛就剩係入到hall 3
最重要係深圳個場夠大 擺4,5支燈都冇人理 而你喺香港就剩係用得機頂閃
啲相一出嚟就已經差天共地 個攝又影得唔過癮 個coser見到啲相又唔滿意 得個主辦方數錢數得最開心
咁落去真係唔好怪人點解北上消費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞