2024動漫節2

907 回覆
7 Like 31 Dislike
因為講咗唔俾影
acg開始之前就已經公布咗嘅規矩嚟
人哋都係跟規矩做嘢
但係聽你咁講,你好似唔知佢今年改咗
有冇hall 3現場返圖
我係明知唔比諗住偷雞
太全神貫注影女唔察覺有人捉
我就係話定規矩嗰條友諗乜
針對以往開壇嗰啲冇品攝影師
塞住條路屌保安
對一般人嚟講係好事嚟 唔會再有人夠膽塞住條路
但係對攝影師同埋coser就唔係太友好 場照產出會大量減少
因為佢hall 3收左2邊錢
佢比人免費影
到時就比左錢買飛個班攝影佬出黎屌呢班免費攝
事實上琴日第一日thread已經有攝影佬屌見到有幾個免費攝
不過留言既都屌撚佢魚蛋論
自己俾錢入場攞正牌幫coser免費影相 仲要俾人屌同笑佢on9
其實幾撚慘
可能佢就係1000蚊買黃牛攝飛
諗住去到拎住相機個個coser 追撚含
點知hall 1上黎果班一人一部
唔俾開壇,開放窗口位和hall,已經解決到9成9問題
不過會展安排就算幾差都好,你都無得反抗
窗口位鐵馬陣
因為RG果啲本身係佢哋自己搞又識搵啲關動漫嘅贊助商合作,而動物節因為係政府合作同埋係同德企業搞所以先至搞到九唔搭八
年年都講唔俾用腳架同燈,一樣年年都開到塞住條路,今年一收錢即刻冇人敢開,就知收錢隔走曬啲撚樣係有用

去人哋個場玩要跟人哋規矩基本啦
硬係有班人覺得自己大撚曬
我去你個event你要俾面我
但係嗰班人一蚊都冇俾
香港不止餐飲和服務業態度差
其實會展態度都好撚差
唔識搞就俾返動漫行內人搞,搞到九唔搭八又個個人感受唔好
冇cosplay 圖
笑撚到癲
有錢收就得
反正香港冇對手
唔係啦
之前咪唔俾腳架,真係無人用腳架,用腳架俾趕
(我去你個event你要俾面我,但係嗰班人一蚊都冇俾)
完全係會展想法,但實際上嗰班人大部分都有俾錢入場
搞得event,緊係俾面客人,唔通貼錢難受
好彩會展獨家都唔係動漫節死左
coser同攝喎 今年就唔講啦 焗俾
以往淨係想睇Cosplay同埋影相
直接上3樓 唔好講買飛 排緊隊嗰啲人都懶得望一眼
150 同 300 飛係每日6000 定咁多日total 6000
分返清啲
趕人同諗規舉嘅係主辦機構:凌速/同德
會展係場地同服務提供者,只係幫佢執行
唔屌先有問題 有啲搶唔到飛守規矩冇拎相機既人 做撚咗傻仔
如果全日攝大部分都入會場同3樓影COSER
收工去影COSER,就唔入會場
不過上3樓最大大好處唔排隊
total咁多
星期五之前仲喺任買
29號先去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞