[HOY77] 2024 巴黎奧運 9

566 回覆
4 Like 4 Dislike
我最近考ESG 試
入面提到LGBTQ 或者係ESG related topics 喺美國係非常政治化
Support都會被歸類為Liberal
所以右翼政客會傾向反對LGBTQ去攞得支持票
然後搞到兩極分化
反而歐洲會傾向有個共識係制定新嘅ESG regulation/LGBTQ rights
歐洲議會或者英國唔會將呢樣嘢當做政治籌碼
而係覺得有需要就去做
望返而家美國,真係群魔亂舞
而家英國人
即係央格魯人
本身就唔係住喺英國
冇記錯係住喺北歐

英國亦有一段時間,係由法國統治

拿破崙其實係出生於意大利
希特拉本身都唔係德國人

即使英國王室亦都係來自德國

更加唔好講成個美洲

絕大部份都係外來人

而家嘅埃及
同古埃及一啲關係都冇
而家最擔心係28年LA搞唔掂啲地鐵,真係柒出國際
歐洲政制唔係得兩個黨,好多lgbt 嘅問題會當basic rights 咁去debate
美國就政治化咁討論
好似2000打後, 大部份國家都半退半就搞
24 28直情無人申辦無中非中東非洲國家搞蝕大錢
除咗2008
大耍幣
美國人搞event/carnival不嬲好有一手, 我覺得唔駛擔心嘅
啲中東國家點解唔搞
佢哋一定勁揼本
係咪嫌啲女人著得太少
到28年6月開始,啲homeless就會好似魔法咁俾人變走晒
08嗰屆當年已有critic提出過, 你搞到咁貴, 以後仲邊有國家敢bid來搞,
雖然, 玻璃心只會覺得呢D critic係葡萄酸,
但事實擺在眼見, 唔係個個國家都肯咁樣倒水玩半個月去證明自己強
南非起碼都仲舉辦得到世界盃, 但奧運佢應該唔敢出手啦
08預左佢地啦, 我反而估唔到巴西肯搞
texas表示dllm
本身texas 年年都車哂過嚟加州 回禮啫
啱啱美洲盃先柒完
夏天四十幾度
奧運d時間西到
點解中東地區國家唔申請舉辦奧運
又唔係無錢
texas唔會收
即刻彈走去啲左膠州
算啦,成個歐洲混血混到七彩
到時游水會唔會要戴頭巾?
女子競技要著hijab
condom,、遊水、酒、女人、豬肉, 你是但搞掂一樣先啦, 之前世界盃係男人玩, 奧運有女人, 你點算
政權構成 同民族榮譽 甚至同個人身份
有時係冇關係

東京大學入學試要讀下文言文 要考李白
李白又中國人咩
李白心諗 佢係鮮卑人
定嗌佢吉爾吉斯人好
北京奧運係倫敦奧運5倍開支
場館對班中東有錢佬真係唔成問題,主要你果啲掣肘太多卡塔爾好似kiss都唔比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞