[HOY77] 2024 巴黎奧運 9

566 回覆
4 Like 4 Dislike
剩係表演呢4樣中国文化最少都12粒鐘
1 個鐘表演 + 3 個鐘運動員入場好 d
or
3 個鐘表演 + 1 個鐘運動員入場好 d?

雖然有 d 位 9 唔搭 8
但樣樣有 d 都 OK 啦
淨係動畫漫畫兩樣嘢已經夠晒
奧運開幕本應如是,我嫌佢show得唔夠多。英國果次就真係all in
運動員退賽原因:冷親
又畀法國claim 咗哥德風情
龍仔啲戴高樂主義真係
北京奧運開幕搵個妹妹唱歌,點知後嚟比人踢爆係咪咀幕後代唱
五千年偷呃拐騙文化濃縮成12個鐘,一定好精彩
我都喊咗
Celine Dion 今年年頭出席到Grammy已經好感動
而家仲唱到歌
想表達咩? 返完工聯會成人英文班, 啱啱學齊26隻字母

Dion was born in Charlemagne, Quebec, 24 kilometres (15 mi) northeast of Montreal, the youngest of 14 children of Thérèse (née Tanguay, 1927–2020), a homemaker, and Adhémar Dion (1923–2003), a butcher, both of French descent.[21]
如果個廚manage 上菜時間好就係
其實都好考功夫

我試過大廚手下搞唔掂某道菜
等左45分鐘都未上
跟住個大廚出嚟道歉
果個時候個社會氛圍係咁架啦冇而家咁嚴峻
雖然成日形住係最後一次上台, 但真係好感動,希望佢身體健康
懷疑呢度而家都仲有呢啲人
就正如文革對某個國家係醜聞一樣
Quebec 人同法國人就真係唔使分得咁細,佢哋寧願做法國人都唔做加拿大人
Tiber同Seine冇得比啦

Btw北京可以喺長安大街搞
每隊一架坦克進場
同意concept幾好
將成個城市變成一個大stadium

但撘船太耐
飛馬都太耐
佢哋有自己Identity 冇乜人覺得自己係法國人
要巴黎同羅馬呢d周街都係名勝古蹟既城市先可以好似今屆咁走出球場。

下屆應該係癲左咁玩機械人同高科技野
本身就係法文出道,去美國後仲要苦練英文,佢係法文歌壇都好出名
我都去過Toronto同 Montreal,直頭係兩個世界。
上到去Montrel同身處法國冇咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞