為何力挺川普? Elon Musk:變性的兒子「已死」 「覺醒主義」害慘他兒子

174 回覆
313 Like 13 Dislike
所以就推啲心智未成熟嘅細路變性?

大把人都覺得自己醜樣㗎啦
又唔見個個都走去整容?
有邊個唔係trapped in a wrong body...
出街同人講我姓Musk
揸架未出嘅Tesla出街
食到厭先變性啦大嘥鬼
依d case 邊有得講定
個仔 話自己唔係俾人水
Elon musk 就覺得佢係接受左錯嘅資訊 先變成咁
班老師係有藥廠比返錢佢地
變性你要keep住打激素果道唔係細數黎
一年要過萬美金 不過有政府補貼大部分
最大問題係水班細路
食藥打針
明明唔係想變性
食左藥打完針加洗腦課程
就會影響荷爾蒙同心智
成條產業鏈
pua你質疑自己性別 再呃你性別可能後天改變
然後做咗不可逆轉的變性手術
成世人就要比錢買佢啲抗排斥藥、荷爾蒙藥
戴眼鏡呢個行為根本唔正常,不過可以令你正常生活姐
有精神病既人揾到方法正常生活,佢有咩病wfc,點解要逼佢醫姐,你都唔會週街叫d近視既人去醫對眼啦
用返你個例子,有個人當自己係馬騮留係動物園,間動物園又無所謂,由得d人照打卡,佢地咪各取所需lo
你唔通拖佢出黎「醫好佢」?
以為X Æ A-12 Musk
左匪之害
班woke 撚越嚟越黐線
你想人地叫你he/she/it/they 都唔係唔問題
但自我認同就得唔駛做手術咁成堆男人自認女人咪入得女廁,再唔係男性可以自認女性參加體育比賽
你要入女廁就唔該做左手術先保障番其他女性
咁所以我咪話攞平衡囉,又要玩非黑即白
重點係點screen到真係想轉性果啲人,等佢地唔使咁慘要到40先變
其實我覺得有啲變態家長真係需要
特別係果啲會去睇仔女日記,亂撈仔女私人物品果啲

同埋其實細路睇社工
都唔suppose啲野會完全俾家長知道,
除非係嚴重問題,
只係亞洲唔尊重青少年嘅私隱,
好興乜都爆晒俾父母聽
所以就算喺連登,都一堆人睇唔起啲社工

我覺得係要keep部分私隱但無需要去到矯枉過正
回番你整容問題

咁所以咪的確有人去整容現實係醫美行業好大需求
冇獨立思考
講梗美國情況,依家已經有唔少case係個細路做左變性幾年後反悔,呢條指引加左入去咁學校權力明顯就會過大,咁搞不如強制所有學生都入寄宿學校禁止父母接觸

同埋“無法逆轉的醫療行為”呢個point,基本上現代醫療操守就係身體健全的未成年人連做醫美整容都係非道德,點解變性就唔成問題?

我諗你真係唔知左膠控制教育界情況有幾痴線

早排先有間學校學生響市內抗議佢地學校校長包容個學生扮furry周圍咬同學舔同學,吹到furry都係一種少眾性向,明明一般情況下無得到對方同意做親密行為就已經算係性侵,woke撚依家根本係無限放大梗佢地權利

https://youtu.be/yjV03PEcxuw?si=gJZOug--L95fINBS
根本就無得平衡
你要係第二性徵前做變性
同等到心智發展成熟兩者係有根本性衝突
其實需要班細路認清一個事實
就係性別根本無得後天改變

就算你切咗J,打咗賀爾蒙針,係各種意義上你都係女性都好,但根本性上(chromosome)你都係一個男性。

至少係而家呢一刻,確切黎講,係未有科技可以任何人改變性別

首先接受到呢個事實,然後大個咗真係確定要接受呢個不可逆嘅手術,咁咪去做囉。
或者去研究新科技可以完全改變一個人嘅DNA囉,雖然無乜可能

唔係好似班咗膠soci撚咁,認為係wording上贏咗,就叫贏咗先得㗎

呢個係science同biotechnology 嘅領域黎㗎。
但呢個係長子嫡孫
你閱讀理解有問題?
戴眼鏡呢個行為不嬲都唔正常啦
但佢係一個治療嘅行為,令人變返正常視力
但係你要人變性,咪就好似人哋近視就去整盲人咁
抑鬱症病人想自殺社會係咪就要隊冧佢
動物園嗰例子又唔知你駁乜9
乜各取所需?現實就係當自己係馬騮嘅全部都係精神病院接受治療
加州民主黨州長紐森上週簽署了一項法案,規定孩子在學校變性不需要家長知情,未經孩子同意告知家長屬於違法。

癲狗
我性別係神
未成年變性係好離譜
不過今次我覺得係馬耳窿擺佢個仔上枱拉票在先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞