為何力挺川普? Elon Musk:變性的兒子「已死」 「覺醒主義」害慘他兒子

174 回覆
313 Like 13 Dislike
真心on9
中學思想未成熟就可以變性
African American被歧視
唔怪得明明侵仔反對電動車壟斷都撐
twitter貴一貴都肯買
老實講佢搞鳩woke撚
點賣屎忽比中國我都撐
個女回應咗
條傻鳩講咗好多大話
嗰啲相處根本未出現過
事實係佢大部分時間都absent
然後因為性別氣質霸凌個女
佢根本唔了解發生咩事
就話係woke搞到佢個女咁

//Wilson said that, when she was a child, Musk would harass her for exhibiting feminine traits and pressure her to appear more masculine, including by pushing her to deepen her voice as early as elementary school. //

https://www.nbcnews.com/news/amp/rcna163665
你幾有米都好,仔女唔係你個人資產
咁仔/女本人開唔開心,後唔後悔先
咁撚大鑊?

有撚用屌啲女中出唔要,要變性
最佳嘅保護跨性別子女制度
就係無術無藥嘅自我聲明模式改證制度

Trans circle人士本身有唔同程度嘅心理障礙同焦慮
喺科學上做唔到100%轉做另一性別嘅身體連性功能時
根本任何鼓勵佢哋食藥同切除身體器官嘅人士同政策都係唔人道同不負責任

最好嘅保護佢哋嘅方式就係制度上預設自我聲明模式畀佢哋轉換性別
唔需要做傷害身體嘅手術同荷爾蒙治療
畀佢嘅保留生育能力
同時再實行下列措施:
(1)由專業人士(不規定由只由醫生獨攬權力)嚟評審外觀是否一致、然後寫信畀入境部門做擔保
(2)再由政府人事部門官員會面,確認真誠意願
(3)做埋嚴謹宣誓
(4)簽署法律文件,要跨性別人士完全明白同遵守法律責任,若使用這政策作為犯罪便利將成為法庭加刑因素
(5)整個程序需時2-3年左右
(6)入境部門可以加設一項準則,就係第三次轉換性別時可以「已證實曾經後悔」為由拒絕,因為若任何人作第二次轉換性別,轉回原生時嘅性別,就證明第一次轉換嘅決定係錯誤
(7)以上所有程序係全程錄影,留檔政府紀錄,而且行政開支須由跨性別人士支付,可能要花費數萬元

做哂以上程序,就可以確保變性程序係嚴謹、需要一定嘅時間、金錢付出,更需要面對專業人士嘅審查,留記錄,且上限只可轉兩次,咁就確保唔會有「話變就變嘅亂象」,以及玩嘢嘅情況出現,將混亂變成有序,有條理

另外可再實行以下措施
性別雙軌制:
(1)身份證、過關出入境系統、行政系統會只標示該人士自我認同嘅性別
(2)醫療系統、人口統計系統、生育部門系統會另標示該人為跨性別人士,若需要使用生物性別作為政策研究及統計時,便可以準確用返原生性別嚟進行研究;同理,醫護人員喺危急情況、涉及生理性別嘅醫療程序上可以準確用返生理性別資訊嚟醫治病人

性別雙軌制,可以確保跨性別人士嘅生活最大程度上不受阻礙,同時不影響社會上嘅必要措施,避免造成混亂

最後為咗平衡公眾利益,可以加立新法例
(1)保障伴侶知情權法,任何人結婚,強制向伴侶披露有否曾轉換性別
(2)保護傳統性別教育法:所有教育、宗教機構可以不提及第三種及其他性別;若使用二元性別觀念教育學生/信徒,可豁免被定義為具有歧視性
咁就可以保障傳統人士不受影響
你有你繼續教二元性別
跨性別人士有自己開心生活、工作嘅人生旅程

咁樣就可以為社會作出最大平衡,喺跨性別人士恪守法律,明白法律後果同責任嘅前提下,用嚴謹嘅程序同措施嚟filter out啲玩嘢同唔係認真嘅人士,然後預設唔需要食藥同手術,保護佢哋嘅身體,只須外觀上一致即可轉性;最後性別雙軌制可確保人口政策、生育、醫療等程序上不受影響。

上述措施事實上只需要幾位政策同法律專家
花幾星期時間就可以制定好
有心去做,唔會做唔到
呢啲只係行政困難
唔係impossible
比起女性平權所須嘅海量法律同政策調整
跨性別措施只係小巫見大巫
係好小嘅事
政府有心去制定其實可以好快做到

更重要嘅係
自我聲明變性制度
可以避免跨性別人士(特別係跨女)
淪為仇恨男性嘅女權人士嘅工具
畀佢哋透過鼓吹跨女去切除下體 及/或 化學閹割嚟宣洩內心嘅仇男情緒
畀呢班別有用心嘅女權分子建立一套「女權社會選擇設計」:社會上制度嚴重偏坦女性,然後當男性感到不滿、未能適應,給予看似出路嘅選擇,就係可以轉為女性,但乘機玩弄這些男性,因為她們預先制定了條件,就是必須閹割,咁樣,即係跨性別人士要先讓仇恨男性嘅女性滿足咗佢哋嘅仇男情緒同對男性嘅性罪犯假定觀念,先可以得到快樂
即係仍然係仇男觀念嘅勝利、女權嘅勝利

由此可見
只有做到自我聲明嘅跨性別制度
先可以保障哂所有parties
推動一個包融、和諧、性別共融、可保留生育權益、pro-life嘅積極正面社會
而唔係對男性充滿歧視仇恨同犯罪假嘅定嘅小人之心、消滅生育權益、破壞他人身體嘅消極負面社會

以上建議嘅制度
複雜程度事實上並冇女性平權所需要嘅法律、政策改動咁大
既然女性平權牽涉大量機構嘅勞力,及法律、政策嘅訂立同制定
政府都有迎難而上、排除萬難嘅決心去落成
咁區區跨性別制度又算甚麼,點會做唔到

希望政府中有智慧、有心嘅人推動
幫返跨性別人士
亦都同時保護你哋子女嘅身體
當他朝有日你哋仔女要執意變性
發現原來制度上係預設唔使手術食菜
佢哋已經可以嘗試咗完全嘅自我認同性別嘅生活同工作
或許已經係足夠
而對於發現唔適合自己嘅人士
亦有回頭後悔之路可走
呢個制度,巧妙咁保護咗你子女嘅身體同最佳利益
消滅基佬,人人有責。
佢開埋口話唔想再同老豆有關係
同性唔係變性
現實都有啲阿叔阿姐係三張幾四張忍咗好耐先做手術變性(如果幾十年前起唔係唔會有變性手術呢樣野)

以前都woke思想都唔興,
有啲人收收埋埋好多年,因為怕社會歧視等咗好多年先有勇氣變性

問題係點分辨真係想變性,定意志力弱受人影響
又奶左癌報NBC News屎眼
所以原來個x 係x for Xavier?
如果唔係幾十年前起
睇吓elliot page兩頭唔到岸就知咩料
不如你覆下上面條極端父權講嘅嘢先啦

我勁想知兩個立場唔同嘅分身互拗會有乜火花
女權仆街都改變唔到trans係精神病嘅事實
佢哋同抑鬱焦慮一樣
要認清自己係有病去尋求幫助
唔係keep住話自己冇病正常
左膠真係害撚死人
好耐冇見過高汁留言 ching係咪有讀過相關既野
前排見threads班女拳反緊跨女免術換證已經覺得唔對路
但係咩叫由專業人士評審外觀是否一致?
冇晒嫁喇

連人都唔係仲講咩能力
想問下支持反對Trump的有無分黃藍?

黃是左膠
藍是右癌

佢話tsla 今晚會大爆升

叫你盤前好大手購入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞