8月5號開始903係咪無早覇王?

535 回覆
73 Like 4 Dislike
三十幾海外廢中表示都係靠呀酸呢個節目去學依家香港班後生潮語
佢真係cls 到底點解覺得自己似林峰
如果佢呢個節目有一個鐘就好,太多內容根本冇時間播
同步都係有個遊戲佢地俾唔同答案等有個topic 來吹水
佢地呢個年紀唔通仲好似阿檸寫咩小劇場
以前有阿正都有個後生有活力等個節目年輕D
宜家歪歪成個小朋友扮大人, 但又唔係成熟到同佢地同level
所以佢既存在好尷尬, 連小儀都忍唔住要話佢
你見小儀同阿正friend 森美同西瓜都有聯絡
但個節目入面聽都聽得出佢地唔係好想理歪歪
成日扮咪覺得似囉
多得占奴發現到佢陰濕呢一面
以前903真係好好聽,由放學有艾粒,跟住空中哩民,架勢堂,嘩嘩嘩打到黎,仲有絕情谷。週末又有不設劃位同組band時間,真係好精彩。

依家嘅節目已經不復當年
可唔可以cut 埋朱薰e
森美權鬥鬥輸咗
淨係留返同泰山星期日個節目就得架啦
有時就係想聽佢鳩,然後少爺占不停窒佢。少爺占窒得啜核好笑,唔似得森美嗰隻擺款教訓人。
上次睇絲打圍佬 覺得呀奴離左婚好似成個人灰左咁 個氣場好似永澤同學咁
同埋 feel 到無人同森美做節目係做得開心
但艾粒一班柴娃娃咁嘅感覺幾好
阿芝好耐之前已經講自己有買AAPL
其實同步個原意係搵人開個topic然後每個主持都要發表意見,好多節目都有。

先講下艾粒,佢哋會用玩遊戲方式去表達意見,例如Hip Hop Battle,要用rap(其實係數白攬)方式去講;然後有冇共鳴,係要幫每人嘅意見計分(雖然明知係亂嚟嘅)。成個過程嘻嘻哈哈,但又達到每人發表意見嘅目的。

相反睇下早霸王同步率測試,個「遊戲」位只係一開始大家同時講答案,然後再各自present自己個point。永遠都係用present方式去做節目。重有,個同步原意就係搵啲大家都有同感嘅嘢,森美就成日話自己唔要同其他人一樣,認屎認屁。個環節係佢哋設計,咁撚想要表現自己獨特,咪改環節叫獨特測試囉,起碼聽眾有expectation你係要講啲人冇你有嘅嘢,而唔係要聽眾expect要蘋果,你畀個橙人。
兩點呢個時間食飽飯聽住真係訓著
連個節目音樂都好似氹你訓覺咁
對於種種網上傳言,森美今日開咪亦親自回應真相「監製就話啦,到時我哋好似有半個鐘頭唔使做。」

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.orientalsunday.hk/1324687/?utm_campaign=OS_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_OS
聽完口水都會聽埋, 但開頭果段promo好kam..
唔理做成點, 但知佢係有心做嘅
同埋o係中學生推廣廣東話好有意義
same
係梁釗峰
只可以話
the good old days
我以為自己克服咗,唔會再將梁釗峰同陳建安撈亂,結果又失敗咗
本來都係, 但睇完做星, 識分了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞