appletv+燒錢1560億港元!!!!一個月收視率唔及netflix一日!!!!!!

144 回覆
34 Like 5 Dislike
買iphone 有得免費睇啲劇都幾好嘅,乜都得教練同某啲紀錄片,不過而家好似加咗價
係啊,冷高級高質,一個新嘅故事好難叫人去煲去追,只有露下點或清涼先叫做有性趣追下,睇下日本動漫,爭崩頭就知

唔咸唔好睇
iphone9月加價咪為番皮
有啲嘢係好睇嘅,不過出新季出得太慢,好睇嗰啲片,得嗰十幾集,全部都冇埋尾。淨係顧住出新劇集,舊嗰啲睇開又唔繼續,冇得追。跟住冇心機睇佢啲新嘢。
Netflix大部份都起碼有幾季睇。
foundation
silo
呢兩套都幾好睇,但係就係等佢好耐都未埋尾
呢套都好睇。
等咗好耐都未出新
有大作,不過就係無宣傳。
Foundation 呢的,Sugar 都OK
Ted Lasso都OK
但係少,鍾意煲劇嘅人,長期都唔可以只係得佢。
國際市場就係。
美國佬睇美足,棒球同NBA,英足排到好後
未得閒睇呢套,唔知好唔好睇
其實係。
唔少白卡劇
prime水準高啲。
下便呢啲睇過,都覺得OK,不過個個口味唔同
foundation
Silo
Severance
Ted Lasso
sugar
The Morning Show
其實佢啲劇唔差,但真係得咁多
既然同disney咁熟,佢同d+合拼好過
佢哋一齊資源整合可以互補,好過依家d+同佢都係唔湯唔水咁
btw, 佢個app仲要垃圾過人哋
Netflix > D+ > ATV+
自己寫竟然仲多bug過人
D+已經麻麻,但除咗無speed control之外都仲好過佢
你比較下Jobs 死時嘅股價同依家
Titans第四季、太陽召喚 第一季、凶山零訊、飄洋1899
就咁憑印象已經有4套,當然唔只咁少

都已經睇唔同嘅劇種
無啦啦講個角色原來gay
仲要完全無鋪排,一黎就屌,想skip 都skip唔切
仿佛啲Gay佬隨時都可以除褲就地正法

都係個句Gay唔係唔得
但對劇情無意義,為屌而屌真係好撚垃圾

依家Netflix就cut左
唔知佢仲係唔係Gayflix,定係已經變返Netflix
講真,如果Netflix唔係開拓左亞洲市場,有咁多韓劇同動畫睇,齋靠歐美影視嘅話真係冇乜吸引力。
就算冇野睇都會開住netflix求其播啲野
無啦, D劇同片唔夠多, 因為呢樣野唔同國家又迎合唔到口味, 至少香港我望過係完全零興趣
迪士尼唔係靠一堆MARVEL同佢自己D卡通+ 仲可以SHARE ACC 玩平平地先叫支持下
係唯獨NETFLIX 算係咁

不過我睇開動漫
上年年尾襯平JOIN 左黃VIU, 除左個APPS 慢D之外
D動漫算追得新
幾岩我口味
講得出呢句證明你冇睇
Appletv 電影又少 劇又少
除咗堆劇會更新 都唔知幾耐無見過堆電影update
前排仲要加價 on99
香港已經少咗paramount HBO max呢啲
唔係仲少人sub
話Apple 冇嘢睇真係得啖笑,已經多到追極都追唔完啦,仲想點?不過我明,連登仔只係想佢好似 netflix 咁大個library碌極仲有,其實唔係冇嘢睇,只係冇嘢碌。再講,apple 啲戲唔啱港燦口味,佢最正係啲輕鬆小品,呢啲港燦點識欣賞,想睇拳頭枕頭都係睇返netflix算。一個lunch嘅價錢睇成個月,就算唔得閒睇都由佢subscribe住啦,個app咁好用,隨時隨地開嚟望兩眼不知幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞