appletv+燒錢1560億港元!!!!一個月收視率唔及netflix一日!!!!!!

144 回覆
34 Like 5 Dislike
if you can't beat them buy them
又平又多野睇 相反appletv送嘅睇兩打無乜吸引就無開過
我哋睇盜版
in fmovies we trust
用2,088億美元買Netflix
燒200億美元起AppleTV+
記得前幾年買ipad,個apple sales話宜家有apple tv +送,好抵
我一句彈埋去,都無野睇既,有鬼用咩
個sales即時響度笑,完全無反駁
唔知點解 其他netflix d+ amzn prime 黃viu都開過晒出睇咗唔少嘢
就係完全冇興趣開Apple TV嚟睇
本身有分 Apple TV+ 同Store 喎
TV+ 就自家劇同戲任睇,Store 就要續套戲收錢
其實一直有紀錄片集、真人show、歷史都有,當然係唔起眼又唔吸引
TV+ 嘅問題係用戶base 細,我諗會睇TV+嘅大多數已經係蘋果用戶,Android 用戶又點會突登download 你個app 嚟睇呢,又冇得share account
可能真係要搞啲植入式廣告,好似Netflix 同 Prime 咁喺電視遙控放logo, Android TV 首頁已經要出劇集廣告
而家蘋果寧願玩原創電影,喺戲院搏出個logo宣傳好過,起碼戲院分成有實際票房數據同評價
但係佢啲電影套套都大片,唔同Amazon 最初係行Indie 路線,蝕錢都正常
Severance 個設定好似蘋果公司,放喺 Apple TV真係好夾
5年先一千億仲要港紙
睇番佢一年賺3800億美金真係冇野好擔心
最緊要夠多戲
自家制最多咪十套八套 但心想咩戲都睇到先最緊要
netflix又suggest得準
係 話就話大片 投資巨大
但根本同偉大作品差五千條街
想拖死apple?
學樓上話齋,買咗Netflix 都仲得啦
Apple TV D 劇l好多都好嚴肅, 要好認真睇去了解劇情, 次次都睇到個人好攰, 有時都想睇下popcorn劇, 輕鬆下就算
無二手市場嘛柒油!
只要Apple 肯買 英超 就ko 曬Netflix 啦
appletv+ = 串流平台界亞視
佢啲片畫素係好好多. 不過內容都係悶/慢/拖長都拍 etc.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞