appletv+燒錢1560億港元!!!!一個月收視率唔及netflix一日!!!!!!

144 回覆
34 Like 5 Dislike
屌你老母幾乎零宣傳俾你拍幾多套神劇都無用啦
Master of the air eq1都睇到瞓着咗幾次
史忽保同湯漢師重好意思用band of brother嚟sell人睇
netlifx月費任睇唔嬲,apple tv 俾月費入到去某啲劇集電影又要俾錢
Ted Lasso 好睇,我唔睇足球都覺得好睇
Slow Horses 都正
Eugene Levy套旅遊節目睇得好舒服
其實apple tv質素唔差,不過比較少劇,感覺好似唔抵睇咁
你唔講我都唔知 不過Apple tv真係無咩宣傳 所以無人睇都正常
機又貴、月費又貴、戲又少
手機就話有堆智障托市姐!
其中一個問題係netflix同d+已經分左個市場
無乜興趣再要第3個

尤其係前兩者都已經無野睇/睇唔完
唔知點解諗起冷戰時期嘅登月計劃......
但Netflix太多左膠野
靚仔白人男人同黑猩猩女人肉拚
依啲左膠都算, 生得樣衰人地都唔想

但依家越黎越多兩個男人講緊野
講講下野, 突然無預警埋牙屌屎忽, 屌足幾分鐘
仲要屌屎忽係同劇情無關, 完全唔影響打後劇情, 為屌而屌

講到女性平權, 又唔見佢拍啲磨豆腐嘅情節出黎
淨係屌屎忽, 為gay佬服務
嬲撚到cut撚埋Gayflix
Variety唔夠,一味燒錢攪prestige series, 受眾少

content數量唔多,keep唔到人不斷sub

個sub成日免費送,唔值錢,點解我仲要比錢睇

marketing太廢,有好劇都無乜人知

太遲起步,個餅已經比人插晒旗
Netflix D+ Prime
以劇內容計 可能apple係最唔edi果個
執柒左佢會唔會快啲
apple tv大部分集都中上
基本上我唔會cut

Netflix唔係夾我唔會比錢睇
D+ 一年比有幾套戲睇我當回本都唔會cut
prime就amazon包 除左hit果幾套平時又係冇咩野睇
咁樣反而最抵玩
好似騰訊咁,買起人地做game公司
Twitter又係咁,變左X
Whatsapp又係咁
Apple+感覺上啲製作重質不重量. 似Target啲成熟觀眾
導致唔夠「大眾化」加上Marketing完全好似零咁樣
天價製作但係無人知又點會多人睇
不如試下轉拍多啲歷史/生活紀錄片仲好
起碼唔洗下下請明星/導演咁大支出
又可以提高返個量數比現有訂戶
牙修
Apple TV睇美職好正
又清又快
直播NBA
美職唔好睇呢
出多兩季Severance 先收皮好嗎
又唔係喎 水平係低啲
但好撚多波入
Gimy
apple tv and chill
用家問題
d 戲扮hbo 咁 慢節奏 懶有深度 悶撚到仆街, 睇得入眼既得幾套,出片又慢又少。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞