法國巴黎奧運直擊[Live遊記每日更新]

837 回覆
65 Like 7 Dislike

有兩層,地方唔係特別大,仲細過旺角,冇mk妹職員

第2層係賣單車,依架要$2999歐

最後買左個奧運環保袋,6歐,一邊係奧運,一邊係迪卡濃,一路都冇帶細袋黎
真心,d人幾nice下,我笑淫淫咁望住d人點頭,都會同我打招呼
香港果d死甜,睇下搵機會食舊先
巴打有冇留意過 係咪淨係法國廸記先有?
去到法國要試馬克龍啦 最正宗
首主題BGM幾好

有個叫里烏爾宮,依個碑上邊寫住一,二戰既時間,紀念犧牲咗既大好青年(google翻譯)

有得上去,見到d警察上去又落番黎

冇野睇,幾驚比人伏擊,之前係阿姆斯特丹都有個警察問我有冇見到某個特徵既人,應該幾多白卡

最下係紀念品店,咁都請三個職員,好懷疑點賺錢
應該係 ,德國果次冇,我即場google香港都冇
真,細個唔識野,大個先有感受,原來世界咁大,好多野都係好虛無同好渺小
香港冇啦 自己呢排有去過廸記睇嘢
呢批真係法國奧運限定
香港90%人係咁,特別後生既冇咩禮貌

今日遇到對夫婦,大家都有點頭,香港人真係幾易認
好好感受當下

講真 唔好掛住上網
依個價錢加made in France
又要出去洗衫,轉頭更新
搞唔搞基
paris 市面唔多人同車?

聖穆理思教堂
依邊勁多路宿者,講緊一條街十個以上,即走

依個係去其他法國城市既車站,聽日會係到坐車去巴黎

去番琴日果到,個法國女職員真人好靚,好多法國妹都係果種輪廓

依d濕鳩野都要12歐,一係唔買,一買就唔止一個,我留番聽日去旗艦店掃

隔離個商場,又係大牌子,真心香港果d算好行,冷氣又夠(唔同日本比)

d基層/保安多數係黑人

唔記得入去睇有冇日本職員添
聽日話你知,不過條河既景點都封曬路,26號全部唔開添

係巴黎約左兩組台灣朋友食飯,所以唔食特式野住

台灣野,但係全部外國員工,但好好禮貌

上菜,簡左牛,雖然話係刈包,但個包唔似,唔夠實,d牛肉好諗,好好食

同佢講少甜,珍珠抹茶牛奶

冇要到雪糕

4樣野先14.5歐,覺得算好平

apple店,覺得歐洲多samsung廣告多好多

有冇人試過?我以為假,一陣去試下先,影到個職員好樣衰

里爾歌劇院

唔知

最後一個景點,里爾城塞

仆街,秋季旅行黎既

好多小朋友

好多機動遊戲

再入就係軍事禁區,有個牌寫住,雖然冇人守,但廢事入,唔想提早番香港

可能係N年前既遺跡

曬撚到咁仲跑到步

好多老母帶小朋友黎玩
法國自詡高等人 邊會做清潔保安呢啲工
梗係搵新移民啦
售貨員可能係東歐靚女
最尾嗰舊係咩嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞