法國巴黎奧運直擊[Live遊記每日更新]

837 回覆
65 Like 7 Dislike
會留係法國14日,里爾》巴黎》里昂》土倫(馬賽)咁去

巴黎會睇既比賽

羽毛球初賽,男子滑板決賽,女足巴西對日本,花劍初賽,女排美國對中國

里昂

男足烏克蘭 vs 阿根廷 ,女足紐西蘭 vs 法國

辭職,向世界出發~[Live遊記每日更新]
https://lih.kg/3718828

荷蘭比利時之旅[Live遊記每日更新]
https://lih.kg/3739637

由比利時坐車去里爾就半個鐘多d,依個車站就好似專係國際車停

一出車站對面就係Hilton,冇錢住

行幾步就有個貨櫃

點知真係官方指定專賣店,全里爾得依間,雞撚到,巴黎果d係大幾十倍

巴士1.8歐一程,0.2按金好似,張飛可以增值重用

睇住google map落車,個巴士站太唔起眼

hostel員工隻狗,個職員去到邊佢就跟到邊

4人房,有雪山景你望,$170晚,果時見住宿咁平,所以係到hea2日先去巴黎,果時巴黎係天價,依家平左一半,到時再講

由於好早,去附近行下

勁多甜品點,又唔貴,5-6歐平過香港

里爾大教堂

有2層

好鍾意佢有解釋d細節位同故事,依個係咩十字軍東征時幫助窮人既大好人

好理性

聖女貞德,估唔到N年比人動漫化

主力位,好靚
又去旅行

d法國人幾靚女

去超市行下

d蝦幾平,整體物價好似平過之前d國家

晚餐,本身諗住個廚房幾靚仔先煮野食,吊佢熱水煲又壞,微波爐又壞,電磁爐又接觸不良,餐具又冇,洗潔精又冇,聽日出去食算
冇停過
贏多d,all in架仔男足
9月8號在出發
支持,我29/7先去

漏左,買左個細版黎食1.8歐,幾好食
d錢邊到黎
單身狗
一於甜品蛋糕當飯食
腥港嗰啲屌高嚟賣
比力架搶劫左幾多次?
唔好死
識玩 停Lylle
欣賞依家平靜 去到巴黎唔好焦慮
人人平等 去到開懷玩到癲
留名
牙痛巴玩得開心啲
等你d恐怖故仔
真係唔睇波足球都唔識咁多城市

新既一日(now),越離市中心越清靜

百年甜品老店,入口係另一邊,轉頭再買

主廣場

真心好平下,12舊先14歐

依到氣氛一般,主要都係掛下海報
搭地鐵係咪要€4

又係迪卡濃,唔做功課都唔知,第一間既迪卡濃就係里爾開

同奧運聯乘

係得咁多

但係超平,件女裝紫色超靚,男女裝都係得番XL以上

帽都係8歐,平過迪卡濃d野

痴線在made in france,奧運官方都係made in中國

影相冇咁靚,打算去巴黎睇下有冇碼再寄屋企人,想要既可以聯絡我,所有野自付
最後有冇買馬克龍食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞