最近睇緊邊套韓劇? (84)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
淚之女王雖然係今年年頭首播
但係今年百想佢有份入圍
所以下年百想唔會有份
而家至出年年頭首播嘅都係衝着下屆百想而來
出咗街之後越帶起話題嘅話,來屆攞百想嘅機會越大

更何況撇除cast嚟講,算唔上佳作
唔係佢哋做男女主嚟話其實冇乜睇頭
睇吓靠金泰梨可唔可以吸引到人睇
佢電視劇成績一直都唔差
依套咁慘情,有睇無留意收視率
估唔到低到咁,普普通通又唔算好差,個女主幾有FEEL
估唔到得0.幾收視率
魔女1 2睇完
關事既應該得美國用韓國人做活體武器同韓國自己研發? 淨係講各懷鬼胎 各自既野心?

金多美真係岩電影多過拍劇
呢套從收視反映到好睇度 第3集算幾好睇
有冇人覺得套野好黑 睇唔清楚做乜
一來係倉底貨
二來放喺MBN首播
呢兩個因素對收視好大影響
如果無N 記(無論海外定韓國本土)或D plus等海外OTT買起嘅話,單靠本地OTT影響有限,最終都係靠電視台。
由最好嚟講
JTBC/TvN > SBS > MBC/ENA > KBS > MBN/ TV朝鮮
《完美的家族》由MBN 轉去KBS首播,唔知叫唔叫「塞翁失馬,焉知非福」
好搭檔 收視咁高既...有無睇緊既巴絲講下值唔值得開黎睇
你如果鍾意睇同婚姻有關嘅劇
可以試下睇兩集
我覺得果班花生友好煩
好睇,值得開
你數少左Channel A

我覺得MBC始終好過ENA少少
一來ENA係有線台
ENA就算好睇
收視都係5-7
回想吓 其實佢哋都有可愛一面 但電視劇有呢班人襯托吓 ok啦 阿爸第3集嗰part劇情幾好睇

good partners好唔好睇?
你可以睇兩集試下
Netflix都有聖誕檔期
我覺得講婚姻講得好好睇,
但新女律師頂佢唔順,似fresh grad, 似似出場都想fast forward,
張娜拉把聲唔適合做呢啲角色,似小朋友聲
浪漫這一家近期幾值得開嘅一套 捱過第1集頭半個鐘 暫到第4集都ok 不過每集總有一兩個煩膠 EP4輪到住客四眼佬做煩膠
女二真係演緊fresh grad
每次見男主得一個表情 生硬到石頭胸咁款
睇新女律師以為自己正義撚跟住俾人撚
成日俾張娜拉:「我都話左你架啦」勁正
我反而覺得張娜拉氣場夠強,同佢細細粒好似好恰有對比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞