最近睇緊邊套韓劇? (84)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
MBC金土劇《白雪公主非死不可-Black Out》 第2集全國收視率2.7%,刷新自身最低收視紀錄。

MBC《白雪公主公主非死不可-Black Out》收視率推移:
01 2.8%
02 2.7%🔻最低 ​​​
白雪公主非死不可 EP2
節奏比第1集放慢晒 但猜猜誰是兇手嗰種神秘懸疑或仲Keep到
SBS大賞預定
本身應該係Connection 池城
如果下半年冇其他劇收視好過Good Partner
咁應該都係張娜拉
炮灰時間都做到咁嘅收視
白雪公主非死不可 自己方法

配角互相認識 偏偏男女主係唔識
對打Good Partner
真係註定做炮灰
好彩MBC都預左係炮灰先買依套劇播
好拍擋睇左5集就棄左, D劇情集集好似差唔多咁, 加上唔想見到p.o個撚樣
睇你鍾唔鍾意睇講婚姻嘅劇
PO EP6戲份少左
但我會睇咗白雪公主先 雖然EP2放慢咗節奏 但縣疑感做得幾好
好拍檔 單元故仔+主角劇情推進 如果呢幾年睇多咗 反而白雪公主有種追看性嘅吸引力
Good Partner劇情大眾啲
同埋一早有固定收視群

白雪公主遲啲應該會試下睇
播多幾集先
睇下JTBC果套仲值唔值得睇
我發覺SBS好似呢幾年 播多咗呢個公式嘅劇

模的1&2
警署旁的消防局1&2
財閥x刑警
(千元律師 、浪漫醫生今師傅) 呢兩套主角魅力再重啲

好拍檔 都係睇得出有呢種公式 睇多咗慣咗 都有啲膩

咁啱白雪公主唔係呢類 暫時又幾好睇 所以先有呢個感想
咪睇下做唔做到年冠
浪漫這一家 呢套好應該開劇po
EP3好多笑位 老豆好正 有隻強壯的右手
SBS歷代金土劇收視率Top10

好搭檔 上升至第7

1. 頂樓2 29.2%
2. 熱血司祭 22.0%
3. 模範計程車2 21.0%
4. 頂樓3 19.5%
5. 棒球大聯盟 19.1%
6. One the Woman 17.8%
7. 好搭檔17.7% ing~
8. 浪漫醫生金師傅3 16.8%
9. 模範計程車1 16.0%
10. 千元律師 15.2% ​​​
好搭檔 第7集全國收視率17.7%,首都圈收視18.7%,瞬間最高收視21.5%,2049收視6.1%,同時段收視排名第一👏 ​​​
MBN金土劇 壞記憶橡皮擦 第6集全國收視率0.732%

MBN《壞記憶橡皮擦》收視率推移:
01 1.047% ​
02 1.053% ​
03 1.669% 🔺最高 ​
04 1.543%
05 0.526% 🔻最低 ​
06 0.732% ​​​
白雪公主好似幾好睇
都幾大機會
Viu又有排吹
過到淚之女王先講
《七人》系列為金土檔帶來嘅低收視,終於靠《connection》同《good partner》恢復。
重有《正年》
全女班
唔睇好,女權嘢韓國點會buy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞