最近睇緊邊套韓劇? (84)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
想笑一餐放鬆下唔使思考,咪睇下都無妨
套劇未至於差到咁,真係差到貼地嘅話收視應該仆直咗,所以總有佢嘅優點嘅
諗住有陳世妍同楊惠智先睇下
太拖戲同都幾多bug 有啲劇情又無交代
我唔會推

呢期推會 《是偶然嗎?》
當打發時間可以
我主要睇李姃垠演技 同埋搜查官幾好笑
陳世妍演技唔得
有佢基本唔會睇
楊惠智巧打意
自從冇咗林順高原cp
就淨係睇搜查官
明明呢個case一開始既時候個人事部大粒啲果位經常西面同話自己冇時間,反而個鄭代理冇乜野
然後個文代理無啦啦比人便當又係好有bug
不過好彩下集就打大佬

幾時有劇追真係劇荒到喊
睇no way out啦
女主個fd鍾意人
真係痴線
唔夠劇情 所以要加多條愛情線
都唔係bad taste都咁
寧願鍾意檢察大boss
無戴隱形眼鏡出事
話睇背影似佢偶像高原呀嘛,加埋覺得佢有"sense"幫手撮合自己朋友同檢查官
高度都唔似啦
你當佢有600度近視同散光啦
呢個位無咩必要深究 有啲更重要嘅位都冇解釋清楚
未至於甘差掛..
第51屆韓國放送大賞 MBC 戀人 和SBS 惡鬼 獲得電視劇最佳作品獎,金泰梨 獲得最佳演員獎,金恩熙獲得編劇獎,頒獎禮將於9月2日SBS直播。 ​​​
黃正音 戀愛公開兩週後與籃球選手金鐘圭分手,據悉兩人因為周圍人的關注感到負擔,最終決定分手,回到姐弟關係 ​​​
JTBC週末劇 她的日與夜 大結局(第16集)全國收視率11.744%,刷新自身最高收視紀錄

JTBC《她的日與夜》收視率推移:
01 3.998%
02 3.602% 🔻最低
03 4.457%
04 6.037%
05 6.154%
06 7.666%
07 5.719%
08 8.391%
09 7.473%
10 8.376%
11 7.101%
12 9.358%
13 7.943%
14 8.287%
15 8.707%
16 11.744% 🔺最高
tvN週末劇 監察 第10集全國收視率7.236%

tvN《監察》收視率推移
01 3.514% 🔻最低
02 5.902%
03 5.262%
04 7.213%
05 5.943%
06 7.314%
07 6.698%
08 7.789% 🔺️最高
09 5.463% ​
10 7.236% ​​​
【JTBC歷代電視劇收視率TOP15】

她的日與夜 收視上升至JTBC歷代第11🎉
1《夫妻的世界》28.371% 金土 2020
2《財閥家的小兒子》26.948% 金土日 2022
3《SKY Castle》23.779% 金土 2019
4《醫生車貞淑》18.546% 週末 2023
5《梨泰院Class》16.548% 金土 2020
6《代理公司》16.044% 週末 2023
7《King the Land》13.789% 週末 2023
8《歡迎回到三達裡》12.399% 週末 2023
9《有品位的她》12.065% 金土 2017
10《壞媽媽》12.032% 水木 2023
11《她的日與夜》11.744% 週末 2024 NEW~
12《大力女子薑南順》10.420% 週末 2023
13《耀眼》9.731% 月火 2019
14《大力女子都奉順》9.668% 金土 2017
15《摸心第六感點》9.618% 週末 2023
好唔開心純愛戰士應聲倒地
最後一集最好睇應該係男二死同埋K1隻揪
呢個打女喺邊度走出黎 勁型
Btw女主角明知槍聲都唔撚call Q1編劇on99
https://www.instagram.com/p/C-RN3QAMGXY/

JTBC新週末劇《浪漫這一家》公開劇照。

此劇講述11年前拋棄家人的爸爸回到家裡,成為房主後展開的血腥家庭愛情劇。

由《你好德古拉》金多禮導演執導,《焦急羅曼史》金永雲編劇執筆,共12集,8月10日首播。 ​​​
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞