[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (17)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
腳黎講仲正過CATHY
【祖奧菲力斯重返賓菲加】
祖奧菲力斯近年喺球會嘅發展不如意,外借車路士同巴塞隆拿都未能夠站穩陣腳,更同馬德里體育會教練施蒙尼不和,遭到球會掛牌出售。據稱祖奧菲力斯嘅母會賓菲加有意重新簽入祖奧菲力斯,賓菲加會長雷哥斯達更證實呢個消息屬實。雖然雷哥斯達唔願意披露更多內容,但根據葡萄牙媒體報道,賓菲加會用2000萬歐元收購菲力斯一半嘅擁有權。
救世主唔返嚟
因為好難複製返or超越安達臣成績
出線亞洲盃同亞運四強
最好就冇興趣啦
日本人果然係社畜 最識哄老細
最靚仔個個都冇埋
果然係冇星肯黎香港
學日本球會?
會唔會見到傑志球員一齊食咖哩飯?
本身都未必跟啦
等走嗰啲唔似會去咁遠
王子靚仔啲
韋素
不過前幾年都黎過香港踢波啦
普遍都係話好食但係貴
睇返Kim隊馬來西亞係打到迫搶, 如果足總肯接受陣痛期港隊應該可以繼續行安Sir路線
據了解,事主與妻女同遊泰國,事發前「獨自到」寺廟參觀
https://lih.kg/3745418

對不起傑總。
乜嘢係beat player
今日多唔多人科水
返嚟搵正義馬敘舊ok?
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240723/bkn-20240723114406365-0723_00882_001.html

港超聯 開操後首場友賽 陳銘剛:仲未齊腳

林學曦(白衫)避過曾俊軒攔截。(文嘉靖攝)

港超聯球隊九龍城足球會周二(23日) 在將軍澳足球訓練中心,與香港U20友賽,主教練陳銘剛賽後透露本月尾再有新外援來投,詳情有待公布。

來季將升上港超的的九龍城,是日與香港U20進行友賽,雙方協議後決定不公開比數。開操後後首度進行友賽的九龍城,先後安排許嘉樂、林學曦、趙少維、迪高及外援卡朗等人上陣,剛歸隊的陳文輝亦有現身,而香港U20亦派出詹皓臻、陳浩嘉及麥梓軒等小將應戰。

九龍城主教練陳銘剛賽後接受訪問,透露已落實簽入1名司職中堅的巴西外援,將於本月尾抵港,詳情留待球會公布,他亦承認球會資源有限,但仍會小心物色新球員,增強實力:「球會資源唔多要睇餸食飯,但我哋會努力喺現有資源搵最合適嘅球員,唔會為簽而簽,希望新球員到埗之後幫到手啦。」

「剛Sir」又提到今場為球隊開操以來首場友賽,坦言球隊默契和狀態,有提升空間:「始終我哋係新埋班,所有嘢要由頭夾過,開頭難免會踢得冇咁順,而且球員嘅體能狀況同我預期有少少出入,暫時可能得三、四成狀態,之後要畀心機執番好佢。」

馬阡皓(白衫)與對手短兵相接。(鄧文滔攝)

卡朗(白衫)多次挑戰對方防線。(鄧文滔攝)
會唔會蝕錢
正路國家隊係睇餸食飯
馬拉呢幾年嘅人腳仲泊大巴應該會俾人屌死

肯定唔會再教波
呢條踢預備組既黑鬼嘜水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞