買電視機 / 換電視機 集中討論區 (178)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有個掛mount係度 唔想煩係咪搵返samsung好啲? 個mount如果買返同size 應該岩用?
stepmic巴打,東大街有咩好食,我想要坐低食嗰種
有D咩 APK好玩 介紹?

另外想幫屋企人換電視 50" 一萬以內budget
老人家有冇話睇oled好 定普通led好
唔知道
QN85C
同牌子都未必可以用番
Samsung 50Q60D 行貨
$56XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K LITE影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約400nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
好決斷
想了解下65吋Panasonic MX950H同Sony X85L依家嘅價錢接近,除左畫質外,OS有咩分別?因為一直用開Sony …感謝
真係唔知~
Panasonic冇咩APP可以用
不過NETFLIX, YOUTUBE, DISNEY都有
Sony XR-50X90J 行貨
$75XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, GSYNC, HDMI 2.0x2
9. 局部光度高達750nits
唔好意思,請問Sony 43吋係唔係Sony KD-43X85K比較好?(老媽子鍾情要Sony,唔鍾意LG)
主要俾2老長期播新聞台同睇下YouTube,有時會用黎玩switch
OK
你哋邊度買?
唔該哂先

https://www.hktvmall.com/hktv/en/main/UTV-STORE/s/H5968001/Home-Appliances/Home-Appliances/Television-%26-Audio/Television/TV-Stand/WMN750-Mini-Wall-Mount-3365/p/H5968001_S_WMN750
wallmount 我係用緊呢隻 Samsung 50Q60D 好似用唔到?

SONY 50X77L1同SONY 50X80L 呢兩款又如何呢
之前見你推過呢兩款
X80L同Q60D同級
唔該晒
三叔官網
Q60D係比較好?明顯上既差係差在邊個位?QLED vs LED?
sorry 睇錯唔同級
都話左同級

QLED 只是廣色域 LCD
明白 岩岩自膠睇錯話唔同級 唔該哂先
原來電視櫃個位放唔落50吋有冇48吋推介
48只有OLED
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞