買電視機 / 換電視機 集中討論區 (178)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
BTW如果想測試電視嘅網速,係咪要download speedtest app?
價錢沒有參考價值
行貨預18000
用嚟估計行貨幾錢,仲未有價
5千筆直
想要部50吋
睇到netflix 同yt premium 最高畫質
有瀏覽器上網 睇到網頁版Av
有冇推介
開呢個價嘅話,季尾都平極有限
Sony KD-50X80L 行貨
$51XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
想問samsung ua32t5300aj係咪無airplay

佢連接指南有教你連同一個wifi
iphone click個screen mirroring就得

但我click完 無電視名出

(router關左防火牆)
下年4月預12000
都勉強接受到嘅,如果有需要買,Bravia 9肯定被ban
你都放唔到65
10980也是有機會

前題係Bravia 8幾錢
其實都應該得,不過覺得55都夠大
我老豆要睇馬,費事博OLED啦
我意思係Bravia 7個價要睇埋Bravia 8
明白

Anyway到要換再算,屋企人好易滿足,新機好過舊機就夠,而家X85K向上空間好闊
Bravia 7算好好了

大陸Ken有review
想問下將來X90會唔會再出?
唔知道

不過FALD過時啦

上Mini LED
lm
屋企人唔想買咁貴
700樓下55至60吋
x85l係咪已經係最好?
Panasonic TH-55MX950H 行貨
$61XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. MINI-LED背光系統, 128個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
4. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, FreeSync, Dolby Vision Gaming, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
8. My Home Screen 8.0 OS
9. 5年保養
10. 局部光度高達1400nits
唔該哂師兄
麻煩晒
今年香港Panasonic W80A 同W85A,同舊年TCL出嘅MX800同MX850係一樣底板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞