買電視機 / 換電視機 集中討論區 (178)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
LG G4 見佢有咁多喇叭 其實仲洗唔洗加個sound bar
要加既話有咩推介
你睇戲要環繞聲就需要
Q990D
上網報左定我打過去
打電話
thanks
想請教下65吋TCL C655同三星Q60D會揀邊款
Q60D
deadline
50吋QN90C做緊幾錢 問過幾間都要7xxx
正常啦, 仲有貨已經算好
你一個月唔夠就壞,我係即買即壞,Samsung啲電視機真係伏到喊
部A95K 著4下紅燈......
CALL保養咪OK
買左一年都唔夠
打左上牆,睇唔到個機身編號,要聽日打電話去
所以MADE IN JAPAN其實冇用
而家D零件都唔會件件MIJ
咁係咪有機會換部95L比我
其實好大機會所有零件都唔係MIJ
A95K多數有PARTS
求55吋 led 8千筆直
揾左部三叔
但好似裝唔到apk好麻煩
三星行TIZEN, 係裝唔到apk
Sony KD-55X85L 行貨
$65XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(20000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. X1™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度約700nits
紅燈係邊到閃ga?
用家表示留名跟進下後續先
平時開機下面有粒白色燈
開唔到,變紅色閃4下
step巴想問下以下幾部samsung邊部性價比最高?
65Q70C/Q70D/QN85C/QN85D
屋企部 Samsung 三星 49吋 QLED Smart TV Q70R QA49Q70R 用左4年半 尋晚死左 今日搵師傅上門睇 話救唔返

想問有冇差唔多spec 或者預算4000零蚊有冇咩好選擇?

屋企兩老平時普通睇電視同youtube 幫佢地買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞