信用卡討論區(198) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
BA死全家
一陣拿拿林換埋佢
BA可以轉去qr,1:1,唔好浪費
唔好意思 想問下 黎緊要簽4萬蚊卡數
市面上大部分既信用卡都有
對方只收WECHAT PAY /VISA/MASTER 情況下
有無方法回贈多過MOX 2%
可以分單 所以可以幾張卡所組成
唔該晒
唔用中資卡唔使咁煩去諗
大額冇得揀
居然唔係大貓/豬鼻卡樣
想問下EM打爆咗$2/里+Travel Guru lv3之後
碌外幣仲有咩選擇
本身有VS 5x賞世界
Prefer miles,但係現金回贈都ok
咁啱要簽保費 一嘢過咗可以慢慢食6%萬幾蚊飯
如果唔係網購嘅話 去隔離台搵堆中資卡拆十幾廿張單砌翻埋應該都多過2%嘅
刷下一轉lv3
利申做緊on9仔重刷
刷到外幣呀
但係刷唔到6次酒店/機票booking
已經開得太多卡冇研究落去了
Cx唔知係咪改咗外幣 4蚊里?
Dbs 簽8萬先有3蚊里
AE要連迎新先高比例 但cap好細

總括係外幣都冇咩卡可以好用過大貓三件套

Em 賞世界 red互補真係無敵
印仔嗰到係最煩 唯有慢慢妹或者旅行住宿拆開幾次book
自從個台灣佬買個電話號碼, 碌黑卡先發現有上限, 仲要得廿幾萬hkd, 就已經當ae 係一個笑話
4蚊里好唔吸引
VS 5x賞世界都做緊$2.78/里
暫時應該未打得爆住
EM Travel Guru Lv3 $0.59/里真係無得輸
單純計lv3 梗係無敵
你要計埋1-3個平均值
不過大貓都係無得輸 好容易做到$1/里內
2個人一年40萬mils都輕鬆
假設全部RC入晒EM
lv1+2+3賺到
600+1400+2200 = 4200 RC
4200 RC = 84000 miles

打爆lv3應該要
8000+30000+70000+36667 = $144667

$144667 / 84000 = $1.72/mile
其實真係好低
qr business 係咪都可以入The Pier Business Lounge ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞