信用卡討論區(198) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
最快Aeon門市同姨姨申請
想問下大貓特選最紅 組別一$18000門檻
如果有三張卡 VS, Red, EM
EM 外幣簽咗$4001+ $2000 非外幣餐飲
Red 簽咗網上$4000 (包餐飲$2000 e.g foodpanda /openrice pay )+$2000非外幣餐飲
VS 簽咗餐飲$4000 + $2000非外幣餐飲

咁最尾($4001+$2000+$4000) x 3%=$300.03
係咪會入晒落EM? 因為想儲里數 唔想蝕 謝謝
我月頭新客 5分鐘批卡用得
所以話睇人
why not?
最之total簽賬最多係EM就得啦,安全起見唔好咁抆水,簽多少少
我仲係用緊

飯卡hsbc vs signature
網購 red卡
消費銀聯earnmore

主要都係用現金回贈,覺得現里數換機票仲要俾燃油稅個d好唔抵

呢幾張係咪仲係夠用?有無高手俾到意見
網購每個月如果5000樓下就開wakuwaku 6%
red留黎買大額

日常消費如果你碌到2000蚊 開I鈦手機支付 4%
銀聯又係大額先用
i-ti 閂左閘,係開 goal 先岩
唔該晒 咁即係入落簽帳最多果張
唔係入中類別最多果張就得
下年真係要轉飯卡

後悔今年vs 仲係揀左 餐廳
原來冇開返俾人申請
LM
想請教下如果想買傢俬順便食迎新
citi rewards 係咪會好過citi cashback
咁你vs下年揀啲咩?旅行?
你估係普通卡得閒click入去申請就會畀你
我的情形係計劃追唔上變化,意外地開多三張卡,入埋Aeon賞食積分個坑
LM
8萬幾充大頭鬼 邊有咁多弱智
LM
手頭上得red
嚟緊8-9月會有幾筆支出(total 4萬up)
想請問應該整張渣兜嘅國泰綠卡定Everymiles 賺儲里數好?
定我照用red 賺RC換里數?
PS:主要想拎啲里數嚟買機票
唔該哂!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞