信用卡討論區(198) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
你唔講啲支出咩嚟同點俾錢 好難幫到你sis
SCCX六蚊里,EM五蚊里
仲要下一年肯定免到EM年費(計埋 payme)
我諗都唔使點講啦
幾萬蚊都唔會有D咩卡岩使架啦,都係個個兩三張補底類架啦
人哋話4萬係分幾筆
咁的確everymile比較適合
買電話都係用返 red 卡就算,網購里數卡而家無乜選擇
1. 網購用Red俾夠1萬轉EM
2. 商戶分期計
新手留名
仲用緊dbs
唔過300就applepay wewa
Red4%($2.5/里)個1萬額係每個月計,你分到兩個月當然好啦

過咗1萬得返1%,即係$10/里,咁就EM抵D

可以自己計下數,用盡佢
全新信用卡客戶*申請可賺取高達60,000里數 (低至HK$0.2 = 1 里數)
獲發卡後首2個月內憑卡消費
等級1:累積合資格簽賬滿HK$1,000可獲5,000里數^
等級2:累積合資格簽賬滿HK$5,000可獲15,000里數^
等級3:累積合資格簽賬滿HK$40,000可獲40,000里數^
等級4:累積合資格簽賬滿HK100,000可獲60,000里數^
申請渣打國泰Mastercard迎新到等級3: 簽賬HK$40,000就有HK$1 = 1 里數^,賺取40,000里數!

EM:
現有客戶可享$200「獎賞錢」
只要首60個曆日累積簽賬達HK$8,000

如果冇渣打卡好似食迎新抵d
最後都係申請咗張天花板玩
賞世界喇 ,guru 差機票 酒店 就lv3

雖然lv 3 cap $35000都爆 6%,我飯卡好似有其他更好
邊度有post

HSNC EM應該等佢今年收年費就cut.
真係俾以前少用,回贈又唔吸引。
咁食迎新係最著數
淨係迎新都已經一蚊里
之前開仲抵
簽5000有29000 am
屌你俾citi fake
之前cut卡話送3張10%500$
話5月派錢後可以cut卡
今日打去cut卡話要12個月
on99
可以直接投訴
呢D會有錄音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞