信用卡討論區(198) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
如果唔介意佢成日彈弓手同封ac嘅話係幾好嘅
就算玩開酒店都唔會成日用FHR啦好多地方都有類似嘅野,仲唔洗指定碌AE卡
其實唔想煩佢無腦 放7萬5

外幣 3.95% 都幾好

不過我都係鍾意儲miles
八仔app用earnmore apple pay不斷失敗
有無人試過咁
咁即係你連charge card係點玩都未知囉
優勢係可以1:1換Qatar同Finnair
想請教下,
如果下年去美國 換miles
應該用asiamiles 換抵玩D定係BA再換Qatar 抵玩D?
我Plan San Fran 來回
Asia miles 里數:
Econ: 54000
Premium Econ: 108000
Business: 168000
都無著數,研究嚟都浪費時間
CX多唔多放位日本J 比QR?
美洲應該換返AM啦

CX機唔多,Qatar轉機唔順路,遠咗會貴

可以參考下面兩個post
https://www.flyasia.co/2024/03/01/qatar/

https://www.flyasia.co/2024/03/13/avios/
只可以話有但唔多,一定係AM最多㗎啦
都好過食BA炒價
唔係架
真係有代購代到拎到黑卡
Virtuoso, HoteLux, 八大洲, 遊蝦
仲未計visa同mc concierge

Virtuoso 我推薦用 Classic Travel
The Luxury Travel Expert 都係用佢哋
(https://youtube.com/@luxurytravelexpert)
個情況有少少唔同既
有錢人好多時都係貪方便一兩張卡就算
唔會申請N張卡之後記住咩情況下用邊張卡咁煩
7月起上左lv.2 , 咁額外獎賞錢會幾時收到?
不嬲都係23號
岩岩訓醒 撘單一問 我呢家係Guru第一級 岩岩去完旅行返嚟 咁消費夠算上第二級 但呢一次trip既消費係唔係都係計3%唔係4%?

想問下 到咗Guru Lv 2
幾時會收到Klook電子禮品卡? 郵寄定Email收?
你換返QR operated flight 就係75,000
CX先92,750
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞