【聽日開花】阿仙奴24-25季前轉會討論區 MMMCCXIIV

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
係囉,唔知點解呢度啲ching咁執著青訓,講真啱用好似阿旺咁球會就點都會諗辦法留用啦,就算留唔到咪買人囉
青訓係黑暗期先有意思
上左軌道根本唔需要理青訓
車狗阿巴咸 tomori 果d一上返前4就賣鳩晒
你錯
青訓用黎做數賣人填氹一流

必須大力投資
你年年前4 歐聯16強嘅會唔會窮到要填數
唔覺阿狗呢幾年會做唔到
唔玩青訓變窮撚
你睇吓當年雲蛇
而家個net spending高到
FFP
你賣人果舊錢純profit

搵錢多既球會(人都一樣),要洗既錢就會更多
咁非青訓球員一樣可以買賣
你財務唔係鳩洗錢到車狗呢2 3年咁都唔洗吹到非青訓不可啦
支持投資青訓
但唔好用自己成績黎做賭注投資
1.無話非青訓不可
2.青訓不嬲係養金蛋
3.非青訓入帳FFP計法唔同 要計賺定蝕
賺到錢先買到人
4.唔係窮定富 大洗定慳住洗既問題 大球會玩法就係計數
唔係睇我有幾多錢,而係睇我可以用幾多錢,青訓賣到錢表示你可以用更多既錢投入係轉會市場
其實係要投資,但真係唔使投放咁多感情落去,成日諗住要自家青訓上一隊。依家嘅青訓就好似工廠咁,加工一批批幼幼再賣出去購錢好過啦
為左造PSR數而特登培養青訓好似有d本末倒置咁
其實我地既頭牌就係青訓

事實青訓好難上一隊 例如乞痴臣雖然賣到錢 , 但留低係唔會有基會上到位的 ,隊內競爭太大

投資投資 正確心態
你睇下身邊d球會已經玩到互買青訓

本末倒置? 定遊戲規矩?
造數工具 要執著唔係用唔用,而係賣唔賣到錢
而家又唔係冇培養 nk esr果d唔係咩
我哋有starboy真係好幸福
但係真係唔使有咁大期望咁快有另一個青訓上到一隊。如果有就好好培養佢,冇都唔使咁失望
其實最初係嘈緊話青訓慘過做雞 搞到d後生仔個個爭住走
明明而家一隊都幾個青訓d後生走寶啦
講得啱
雖然依家青訓變到咁係有啲無奈,但強隊真係要咁玩
從來無講過無培養
而係叫大家相信專業
有料既人總會上到位
美斯永遠唔會被埋沒
上唔到位既人必定有缺陷
如果佢係另一間球會上到位,咁就係專業上既錯誤
而呢種錯誤亦係無法避免,因為唔係個個都敢試,唔係個個都願意係果個moment付出代價去試。但我敢講,美斯去到邊隊邊隊都願意試。如果專業唔敢試你,代表你未到果個層次。

上文全是廢話,簡單講,相信專業,你係勁既總會有人睇到
而家一隊成堆後生仔
一 未換代
二 冇人大傷
三 後備有人
邊度搵位出班未夠班嘅幼幼
講聯賽盃都唔出幼幼又係嘥氣
出完之後晨咁早出局咪後備班人都冇地方練
我地已經步入收成期啦
收成期就係要用最好既人 減低犯錯既機會

呢段時間既青訓係更加難 無計

由雲爺退落黎 艾馬利上果陣係最多機會
因為果陣一隊最好果批人都唔方會做到咩成績
咪更願意去搏去試新人囉
老實講期待旺 / MLS 成才啦
青訓唔做走地雞已經要偷笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞