【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XIII

1001 回覆
22 Like 10 Dislike

有夠簡單直接

好聽呀呢d啱晒仲有無多d呀唔該。

Olafur Arnalds - Eulogy for Evolution 2017
https://open.spotify.com/album/7jKggonYH2SG7rBAh3LWWW
講個秘密俾大家聽.......

我啱啱買左某女歌手後晚嘅紅館飛

stop the suspense

http://timable.com/event/1401926

http://timable.com/event/1401926

唔貴喎 不過要打機 不了

我買左跳樓價嘅飛
平過今日買果隻Ólafur Arnalds
$280其實都ok 當涼吓冷氣都唔錯 分分鐘仲會識到啲同媽媽一齊去睇show嘅乖乖女
有冇人聽hippo campus
btw indie同alternative其實有冇分別

有夠簡單直接

我覺得呢個女仔把聲有小小似

有夠簡單直接

我覺得呢個女仔把聲有小小似

我都想話courtney barnett
https://yisungyol.bandcamp.com/album/v-2

上個post 尾見到
ok wo
佢地宣稱自己係modern rock
咩係modern rock?

modern rock唔是genre,係年代統稱,得韓國人先鍾意用呢個term。
泛指2000年打後嘅野,冇左70, 80, 90年代嗰陣老土味。

試下補充。
嗰陣老土味應該即係睪丸味。

又係時候binc啦 Ntl 好似係出身自post punk revival嗰可? 仲要唔係一線嗰班

問我?
我話唔識Ntl 會唔會比人笑。。。

唔識唔緊要
依家開始聽就得

條尾席The National fan屎是未偷偷留負皮而唔出來推介Ntl

點呀雞蟲 你排左期睇症未?
有巴打話過"唔鍾意ntl嘅男人都係冇jer"

i still think this is the best quote of 2017.

我唔鐘意
D詞真係共唔到鳴呀大佬呀

你人生贏家 又父母幹
成個Ezra Koenig咁唔洗聽呢d啦
有巴打話過"唔鍾意ntl嘅男人都係冇jer"

i still think this is the best quote of 2017.

我唔鐘意
D詞真係共唔到鳴呀大佬呀

最記得舊登有條撚屌
自稱20歲都冇話好明NTL D歌
屌佢老母臭西
鬼唔係睇撚到D review 高分就扮撚晒野

咁理解一個中年男人真係唔需要本身係一個中年男人

呢鋪我又撐你呀

modern rock唔是genre,係年代統稱,得韓國人先鍾意用呢個term。
泛指2000年打後嘅野,冇左70, 80, 90年代嗰陣老土味。

試下補充。

又係時候binc啦 Ntl 好似係出身自post punk revival嗰可? 仲要唔係一線嗰班

問我?

唔識唔緊要
依家開始聽就得

條尾席The National fan屎是未偷偷留負皮而唔出來推介Ntl

@樓鹿

Genre哩啲嘢都係為咗易於分別隻碟大概玩咩 從而知道自己有無興趣聽 做到哩樣已經夠 唔洗點深究
好似我見到咩metal咁 我就唔會主動聽 但你係black/death/doom metal就反而有興趣

試下補充。

問我?

唔識唔緊要
依家開始聽就得

條Jer爛左未

其實兩個字都無咩意思
Spiritualized黎香港個陣無去睇
人生遺憾

上個post既巴打post完 搞到我仲想喊
如果睇show撞到大家 我會攬住大家喊足全晚
人生遺憾

呢度好多人關心你

特別係自從你話失戀後個post就多咗幾個新人....

我買左跳樓價嘅飛
平過今日買果隻Ólafur Arnalds

身為#1 fan竟然唔買最前排
人生遺憾

呢度好多人關心你

失戀換新人喊
https://www.youtube.com/watch?v=w15HAjfdDjc

準備將依度變成叫春post 大家唔好介意
人生遺憾

呢度好多人關心你

我係新人。
想問點解有人失戀會關我入黎事??
人生遺憾

呢度好多人關心你

我係新人。
想問點解有人失戀會關我入黎事??

唔關, 9 up only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞