【自學整game】人到接近30歲重拾夢想做咗隻小遊戲,可以入嚟試玩吓,留個comment

120 回覆
198 Like 8 Dislike
見到true end了! 睇得出樓主好有心機畫個ending
demo黎講已經好完整,欣賞樓主咁快就回應啲玩家意見。
加油!推爆!
pish for effort
我認我弱智,
個槌仔有咩用
好似死左LINK
用嚟打爆某樣物件,攞裡面嘅嘢出嚟,物品唔多可以逐個試吓

加油,過到記得同我講
多謝提醒,fix咗了
多謝蕉兄一路支持
係,攞鐘仔係特登設計到個範圍細啲同埋要留幾秒先攞到,畢竟會影響到個結局費事意外觸發
難度方面就...唯有先當係另一種體驗啦,有機會再調整
我反而係相反,idea, art 同音樂都唔難, 自學coding 學到放棄左
清, 加油!
原來咁多巴打都有呢方面嘅興趣,但都係卡咗喺某啲位所以冇繼續落去。
雖然大家可能暫時放低咗,但會唔會想借聚腳喺度嘅呢個機會玩個小型啲嘅project,學習/研究性質咁一齊jam吓?

如果想再重新攞起呢份熱血嘅話可以discord pm下我(disord id: foringsan ),分享下你想做到嘅嘢,同埋你能夠做到嘅嘢 。
我可以負責統籌呢件事,不過當然前提係有人有興趣啦
半桶水都冇所謂,有興趣就得喇,因為我自己都係。

Btw應該只會係Godot進行
好cute
不過跳咗上去個鏡頭唔跟住行
睇唔到之後要點跳上去
鳩跳又會跌返落下面
多謝試玩!不過我想確認下係咪離開咗畫面之後都冇切到鏡頭?
再跳一次跳緊上去嗰下會鏡頭會換到上層
如果層同層間做返成個畫面都睇到就唔會跳錯
加左 同大家交流下 不過我係用unity的
收到你!可以就當玩吓個新engine睇下有咩分別。

我哋等到聽晚(16JUL 22:00),到時根據有幾多人有興趣參加,再睇吓我哋可以點樣玩
明你意思了,不過呢個其實有啲算係刻意嘅設計,因為想要嗰種過場後煥然一新嘅感覺,同埋都試過長追住角色,但因為佢係咁跳嘅關係,鏡頭都會係咁上下chok好暈。

不過都好多謝你反映,因為的確呢個係仲可以改善,例如啲落腳點嘅擺位同埋過場鏡頭可以冇咁閃。
會mark落正式版嘅todo list
推多吓 睇下有冇人想參加
再推多下 去到今晚再跟人數夾下
我之前做過Unity相關工作(而家係godot可以叫整到行得郁隻人仔同rig sprite)。同時會畫少少pixel art。我想問你往後會點做落去?

p.s. 俾你睇下我之前嘅pixel art。效果可能唔係太好,但係可以睇下。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞