[IVE]香港專業教育學院2017新生入門攻略〈2〉

443 回覆
18 Like 6 Dislike
orientation day 大約要搞幾耐
同埋可唔可以唔返

可以唔返

唔該巴打

咁有冇人知佢會唔會派學生證?

講緊咩 假 ?
同埋可唔可以唔返

可以唔返

唔該巴打

講緊咩 假 ?

冇野啦 你應該係打多咗
求問:同為 civil 既話
thei 定ive hd chur d?
最終目標想上返ugc

THEi 定 IVE 係兩回事嚟

問返果邊既教授
話HD 即係degree 頭兩年要讀既野
想問兩邊相比(頭兩年既話)
邊一邊chur d?邊一邊易拎高gpa?
求問:同為 civil 既話
thei 定ive hd chur d?
最終目標想上返ugc

THEi 定 IVE 係兩回事嚟

問返果邊既教授
話HD 即係degree 頭兩年要讀既野
想問兩邊相比(頭兩年既話)
邊一邊chur d?邊一邊易拎高gpa?

以錢黎講讀頭兩年hd比頭兩年慳唔少學費
繼續解答社會服務/社工/幼教問題
有冇讀廚藝嘅巴打喺到?
除咗30號個oday ,之後31號個日洗唔洗翻?
同埋可唔可以唔返

可以唔返

唔該巴打

如果下晝先係oday 可唔可以上晝早啲返去拎 唔想去oday
同埋可唔可以唔返

可以唔返

唔該巴打

如果下晝先係oday 可唔可以上晝早啲返去拎 唔想去oday

如果唔返 遲啲去邊拎學生證
想問多少少
Ive y1 通常係咪無offer?
想問多少少

咩科呀
有冇讀軟件工程既ching可以share d notes比我?
好有heart想爆4入大學
有冇讀軟件工程既ching可以share d notes比我?
好有heart想爆4入大學

同求
想問,點樣睇個科係係邊個campus上架?

Btw,黎緊好似柴大,有冇同學?

HI
想問多少少

咩科呀

ME
有冇讀廚藝嘅巴打喺到?

kt ive 有咩食?
So sweet 見到咁多design fresh man
新post 留明
繼續搵沙大電腦工程撚
屌你第一日開學就要走堂 無機返香港屌

我真係覺得你會後悔揀咗依科
加油

巴打又係你
有冇讀廚藝嘅巴打喺到?

個日係做啲咩?
同埋1號個咩workshop又係做咩
有無HW 既同學
有冇arch同學
CW FD IT ODAY幾點開波

真毒想拎張學生證就走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞