[IVE]香港專業教育學院2017新生入門攻略〈2〉

443 回覆
18 Like 6 Dislike

我英文差極都叫講到
但講普通話即刻口疾疾,講又講唔正

唔洗正 崔世安咁就得 冇人會笑你 因為ive仔好多都係水鬥水 英文oral先比較難 普通話讀差唔多音都合格 英文oral唔識轉番英文就真係會肥 就算普通話肥左口試 其他部份都拉番合格

普通話 無筆試得口試

有冇打開lol啊
睇下啲人開live
跟住佢地講下粗口就好快學識架啦

利申 普通話拎a

同埋就算你真係講到廣東話咁都冇問題
我之前考嗰陣
我嗰班有條友講到連miss都笑到塊面紅晒
照pass
你盡力講下佢點會肥你
ive好撚hea架咋 驚閪咩

咁其實係咪無人肥

超級難肥
你網上嗰個做高分啲
考嗰陣個powerpoint整靚啲
點都pass嘅
要靚grade就話難姐
pass完全冇問題

好似唔使整powerpoint
但好似話要去電腦室扮同人傾15分鐘電話

我英文差極都叫講到
但講普通話即刻口疾疾,講又講唔正

唔洗正 崔世安咁就得 冇人會笑你 因為ive仔好多都係水鬥水 英文oral先比較難 普通話讀差唔多音都合格 英文oral唔識轉番英文就真係會肥 就算普通話肥左口試 其他部份都拉番合格

普通話 無筆試得口試

有冇打開lol啊
睇下啲人開live

利申 普通話拎a

我之前考嗰陣
照pass
你盡力講下佢點會肥你

咁其實係咪無人肥

超級難肥
你網上嗰個做高分啲
點都pass嘅
要靚grade就話難姐
pass完全冇問題

傾電話係ca
ea要整powerpoint
傾電話又係亂9咁嚟都得
做得晒佢啲要求就pass
冇記錯好似係推薦同比較
唔洗太複雜化
佢要你推薦就大大聲講:我 推薦 乜乜乜
因為比起其他野 佢更加乜乜乜
已經夠pass
唔洗驚啦 唔係專科其本上佢唔預你會肥
有晒sample格式
game design個writng test 係寫作?!
話說,普通話係咪只係上一個sem

兩個
3003同4003
有咩幼教社工社會服務等問題隨便問
利申做緊老師 以前沙I大畢業
想公開或私底下問亦可

普通話 無筆試得口試

有冇打開lol啊
睇下啲人開live

利申 普通話拎a

我之前考嗰陣
照pass
你盡力講下佢點會肥你

咁其實係咪無人肥

超級難肥
你網上嗰個做高分啲
點都pass嘅
要靚grade就話難姐
pass完全冇問題

傾電話係ca
ea要整powerpoint
傾電話又係亂9咁嚟都得
做得晒佢啲要求就pass
冇記錯好似係推薦同比較
唔洗太複雜化
佢要你推薦就大大聲講:我 推薦 乜乜乜
因為比起其他野 佢更加乜乜乜
已經夠pass
唔洗驚啦 唔係專科其本上佢唔預你會肥
有晒sample格式

ca係未一定係第四堂,而ea就第六堂?

兩個
3003同4003

屌,即係仲要上多個sem普通話
Grant已退 可以找卡數了
請問一下幼教hd上堂俾唔俾用手提電腦架
想問下各位巴打 讀FD嘅話 要申請學費減免
係咪經網上個MyPortal電子申請就可以??
完全唔知點樣申請

咁快?你幾時申請?
聲援中大學生會
聲援中大學生會

民主壁報板

咁快?你幾時申請?

7月尾
想問下各位巴打 讀FD嘅話 要申請學費減免
係咪經網上個MyPortal電子申請就可以??
完全唔知點樣申請

係 之前要print哂啲文件出黎 交去SDO
開學成個禮拜仲未有學生證
開學成個禮拜仲未有學生證

我之前9月尾先有
請問一下幼教hd上堂俾唔俾用手提電腦架

幼教唔知係咪女人多,好撚多是非
聲援中大學生會

貼埋青大
有冇人知免入息個資助係咪直接入錢落你個戶口
有冇人知免入息個資助係咪直接入錢落你個戶口

你講貸款係咪呀 全部都係
請問 學資處已經寄左資助既申請結果通知書比我
咁我grant係咪要係學資處電子通 係我的帳單down服務確認通知書
交去學資處?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞