高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(18)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 21 Dislike
3千幾max cap叫好過red乜都無 d野攤長黎買
earnmore少人講正常,因為佢的角色係補底
wewa 一出個時講左好多個 post,而家定左咪靜囉
手機支付仲有咩使用上的問題可以講
想問下wakuwaku淘寶經alipay仲有冇6%-1.5%回贈
唔夠整多張紅大媽。而家主力 wewa inmotion sogo 紅大媽 ....旅遊就用EM + guru lv2
想問下Wakuwaku係咪Apple pay無回贈?一定要入card no
in app apple pay 都得
唔好意思咁多位,想問問意見,如果嚟緊搬屋會買一啲傢俬電器,大概10000-20000蚊,出邊張新卡食個迎新好啲?
本身諗緊 HSBC VS 用埋賞家居,但買嘢嘅鋪頭都未必中佢個 cat 嘅指定商戶
(因為有機會係 Aeon百貨部、或者啲細傢俬鋪買)

本身有渣打sc smart 、DBS eminent 、中銀3寶、Aeon wkwk 、mmpower、WeWa同 earnmore

Thank you 咁多位。
Eye信用卡
2%拍卡,上限75k
Cheers係咪唔計MOP做外幣
反而澳門應該用紅大媽
計,但係收1.95%手續費
所以碌 i-card 或者紅大媽,銀聯靚 rate 兼無手續費著數好多
銀聯既話wewa唔係仲高?定係唔收apple pay
無左狂賞,中銀非visa跟本用唔著
冇錯 根本綁都綁唔到
唔使問計唔計
上面講緊中銀
不過既然中銀玩唔到狂賞,wewa銀聯的確係選擇
有pulse 賞世界guru做到2+2.4+3 =7.4%
如果平時信用卡都係用黎搭Uber叫外賣,除左Red,申請邊張抵?
Wakuwaku
泰國都得
岩岩去咗日本玩。發覺用唔到 apple pay+ i 虛 。試咗幾次都唔得 。

只有一次機會用安信銀聯 qr code.

結果,最終主要用 boc vi + aeon jcb.

呢個組合好用 。vi 大額,響日本有一半機會用到 visa.
其他情況就用 Aeon JCB 。
只係得1-2成機會要用現金 。數銀仔真係好煩 。
狂賞仲未出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞