高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(18)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 21 Dislike
有無巴打知返大陸用大陸微信俾錢個陣轉用雲閃付俾錢點分佢幾時會出QR定雲閃? (紅大媽)
試過同一個方法俾錢唔同商户,一單出QR一單出雲閃付
但兩單都係scan qr code落單再直接俾錢
係商户問題定其他原因?
有冇人用Aeon wakuwaku 成日都用唔到
淘寶Alipay 又話驗證失敗
HKTV MALL都唔得
咁我用佢張卡嚟做咩
打電話去問佢又話我張卡冇問題
我肯定比錢冇入錯資料
但佢就係長期用唔到
自從佢換咗waking coin要每$10咁換之後我都冇用過
反正$3600樓下用中信網購都有6%
呢張我都有申請,攞咗個迎新禮物之後就放埋咗一邊冇用到準備cut Aeon轉用其他網購卡

啱啱喺機場見到!
你意思係motion擺埋一邊?定AEON擺埋一邊?
Motion食飯6%都唔用?
用左2年都未試過
你張卡幾時開
有朋友試過有張卡成年都係 apply pay 用到, 其他點用都唔得
最後打上hotline 先發現張卡一開始未active
但係Apple Pay又用到
係 好撚奇怪
保安漏洞
citi張debit card係咪已經無做回贈好耐
本地 0.5%
海外今年無做
想問係trip.com 訂酒店揀返當地貨幣 e.g 歐羅, HSBC 中唔中外幣簽賬定都要返單先知
實體卡好睇啲
冇錯,不過trip.com通常都會冇問題
商户多,不過出到云閃應該已經有得回可以唔使理,但你經V7>云閃就自己計吓有冇回到
黎緊book 酒店都係官網同trip.com 平d, 希望部分book trip.com 唔好出事蝕左d Rebate
太可惜了
如果海外有埋真係神
仲可以唔用個d外幣做定期
冇帶喺身
有咩jetso 張卡
Motion ⬅️嗰陣太多張卡諗住申請嚟換部Switch咋
開完張卡之後一次都冇用過但係佢淨係第一年免年費,知唔知有冇話消費幾多可以wave年費
我應該都係開咗兩年左右,唔係完全用唔到,不過好多時都用唔到

出街比實體卡嗰啲就嘟到,但係網上嘅話就唔係次次都得,例如用嚟交電話費/HKTV MALL就次次都話交易失敗

上網見到有啲人話放唔到落Apple Pay,但係我都加得好順利,又唔使打電話去驗證,同埋今日打電話去問點解放唔到落Alipay佢都話我張卡正常咩問題都冇
我嗰張都好搞笑,就係諗住回贈得多先申請,入信用卡資料嗰啲七成都唔得,上網再比apple pay 都唔係次次得,真係唔知申請嚟做咩

最尷尬係打電話同佢講佢又話我張卡完全冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞