信用卡討論區(197) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
匯豐EM可唔可以整八達通自動增值?
食唔食到$2/1里?
交屋租水電煤幾多$1里?
兩個都係$12.5/里
今日waku嘅賞食回贈係幾多月份?
對條款而言
網上CBF同DCC其實係無分別,一樣係外地港幣交易
個問題就係新版唔再係咁寫
transactions in Hong Kong Dollars (non-online transaction) and at the point of sales outside Hong Kong ("DCC Transaction")
英文個字 "point of sales outside Hong Kong" 其實已經大晒……
point of sales 唔一定指門市
咪住,睇漏前半
transactions in Hong Kong Dollars (non-online transaction) and at the point of sales outside Hong Kong (“DCC Transaction”)
有冇人用Aeon wakuwaku 成日都用唔到
淘寶Alipay 又話驗證失敗
HKTV MALL都唔得
咁我用佢張卡嚟做咩
打電話去問佢又話我張卡冇問題
我肯定比錢冇入錯資料
但佢就係長期用唔到
3月+4月
用完lounge之後要消費返4000
屋租水電煤計唔計?
所有未誌賬/取消/退款的交易、透過滙豐流動理財及/或網上理財繳費或繳稅、現金貸款、「現金套現」分期計劃及「現金套現」計劃的提款金額並不可用作達到享用貴賓室優惠簽賬要求之合資格簽賬。

交租的話,rentsmart個D就計
希望到時順利上機
拎5日假,都最少玩9日啦。仲未計可能搭到紅日,可以計多一兩日~~

每次去歐洲一個city 玩,無咁chur 舒服D。
唔洗話一次chur 爆既
應該係淨係四月 三月嗰期上一期賬單出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞