信用卡討論區(197) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
你係點理解到我話「wewa可以係其他銀行app登記拍卡」架 完全唔make sense 喎
因為據我所知工銀都支援銀行 app 拍卡
同埋我意思係如果銀行想做,係要自己再做
唔係話真係做左出黎……
目前應該得安信同工銀有做
ICBC銀聯應該都係用QR code喎,同BOCPay一樣
上面我咪 post 左 link 話工銀有做…
有做QR code,NFC係非銀聯喎
係咪直接入信用卡都唔計4%?
因為點都要經過支那寶?
FAQ咁寫
3. 問: 申請及使用「ICBC 信用卡移動支付服務」需具備什麼條件?
答: 客戶需具備以下條件才可使用「ICBC 信用卡移動支付服務」:
1. 持有本行個人信用卡(包括 Visa, Mastercard 及銀聯,不包括公司信
用卡);
2. 已為 ICBC 手機銀行的現有用戶;
3. 其手機作業系統的規格建議為 Android 4.4.2 或以上; 及
4. 擁有 NFC 裝置

唔知係咪真係 work 啦
icbc有隻app可以將佢張銀聯卡變拍卡
Hi

https://www.icbcasia.com/hk/tc/personal/credit-cards/mobile-payment/icbc-pay.html#exampleB

使用ICBC Pay在店內付款
若客戶在中國內地標記有銀聯的商戶使用ICBC Pay,請選擇「中國內地」付款二維碼/掃碼付;若客戶在中國香港及海外地區(非中國內地)標記有銀聯的商戶使用ICBC Pay,請選擇「香港/國際」付款二維碼/掃碼付。
支銀我從來都唔用,唔使知

你唔使又做保長啦
限幾個月?
你有辦法淘寶唔經支那寶直接用信用卡,淘寶又唔收手續費咪得lor
淘寶一定要經alipay 所以淘寶只能用wkwk
SCCX 訂酒店一蚊一里,仲要hkd都得唔洗1.95%
係咪抵過HSBC連guru
wakuwaku
專屬link肯定會mark up
要格下價先
Red有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞