屌你老母地鐵成浸臭味

365 回覆
797 Like 27 Dislike
好彩未遇過
祲你老母臭閪呀,「祲」係名詞,指氣味;而一陣味嘅「陣」係量詞。弱智
關你咩事呢毒撚
死撚左佢啦
PS唔係孫餿味,係一陣油益味
好難形容,問過你就會知
香港濕屁世一濕上加濕
吖屌你老母臭閪,睇真啲你貼出嚟段嘢最尾都寫撚住陣係量詞,證明我係啱,你都重要話係浸,你話你係咪戇柒㞗
真係好臭,再黎多次武肺香港一定又變疫區
啲人衛生意識根本無好左
仲好似有種大難不死乜都無所謂咁既感覺
東鐵頭等嗰浸尿味
比你拗贏咁又點撚樣?
邊個得閒浪費時間同你條柒頭學呢d對日常生活完全冇幫助既垃圾?
On撚鳩鳩
啲女先最臭 噴香水噴到啲味幾尺遠,
驚死有人聞唔到咁
大家一齊用
私家車都係交通工具

飛機都係交通工具
你去日本游水去?
廣東天氣熱,經常出汗,身體裏排出物發出一陣陣氣味,粵語叫做"一陣隨",又寫作"一浸徐"。這些只表音不表義的俗寫,「有朕除」,指有一陣氣味,多指異味。"陣隨",本字「祲馟」。「有一股氣味」為「有祲馟」。

「祲馟」兩字較為生辟,大多數人不會寫,往往用注音字代替其本字。

祲《廣韻》《集韻》《韻會》《正韻》子鴆切,音浸。又有指應為陣,或一陣,量詞。 「祲」是氣味,不祥之氣。

「隨」的本字是:"馟」,「馟」也是氣味。《龍龜手鑒》:「馟,香也。」本指芬芳的氣味,也可作中性名詞泛指氣味,故一股氣味叫「一祲馟」。「馟」本音「塗」,也可讀如「除」,廣府人寫作「隨」。 讀若「捶」,凡言氣息皆曰「馟」。《字彙》:「馟,香也。音塗。」馟」之音為「塗」,當讀如「塗」,然「塗」一音「除」,《集韻》:「塗,陳魚切。音除,水名。」廣東人讀「除」或如「棰」。

「馟」本訓香,俗謂臭亦曰「馟」,猶香氣謂之臭,惡氣亦謂之臭也。

屌你老母臭閪,返去讀多幾年書先,通寫㗎戇鳩
唔識字學人攪攪陣食撚屎啦
柒到呢
你老母一浸臭閪味
巴士都係 啲凳有陣汗味
睇真啲自己段嘢先啦屌你老母臭閪。貼出嚟證明我係啱?
又有指應為陣,又有指應為陣,或一陣,量詞。
點樣唔識法?講嚟聽下
你做咩仲要咁on9理佢
痴撚線
你真係弱智嘅你都對
你條柒頭
冇5**就收皮啦扮4條
當你架車成浸都係汗味你就知女人香水有幾咁重要
人體皮屑會令冷氣產生臭味?浸會大學最新研究首次證實,人體的皮膚鱗屑與空調系統異味有關,皮膚表面脫落的細胞可以成為空調製冷系統中細菌的食物來源,令肉眼看上去無塵埃的通風系統發出類似尿液異味。研究更證實,由空調系統排放出的葡萄球菌是異味的「罪魁禍首」,該菌是皮膚菌種之一,與臭腳味有關。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞