其實盧旺達計劃真係唔符合成本效益

116 回覆
100 Like 12 Dislike
送去福克蘭群島🤔
送佢地去烏克蘭幫手,幫夠五年未死可以返英國拎難民證
難民公約正正就係因為納粹時期猶太人要用到假護照之類先有少少機會逃走到,唔係就入集中營被滅絕

上面班撚樣講到見人非法入境就開槍咁同希特拉有咩分別
你想智障, 你搞到見人就開槍人地國家咪唔同你貿易, cut 你免簽囉
你咁做同北韓伊朗有咩分別
想維持國際影響力係有代價架
二三十年後英國淪陷架啦白人準備變小眾

你鐘意啦 嘥鳩氣

反正英國依家就係一個死局

成個歐洲都係

慶幸當初揀移民完全無考慮呢 d 國家
最慘係英國收埋收埋咁多垃圾難民比埋身份福利佢地,居然 2024 年計生育率得 1.49,日本雖然係 2024 計生育率降到得 1.2,但都係個句:

阿富汗係勁既

邪惡英美廿年建設教育,結果班哥布林唔夠一個星期反晒水,而加又叫苦連天
就算香港咁都大堆人投訴
外國左膠當道 應該無咩可能推行到
直接要求難民/ii 守行為 十年內有犯法就遣返 無事無幹肯融入社會既咪收
講真啲人嬲係嬲佢哋影響治安 你治安搞得掂 你哋左膠鐘意養難民我無意見
工黨會唔會順便文匯大公繕稿唱衰日落國
其實我覺得呢個idea幾好
上面已經有師兄話香港幫英國免費做緊
但好似有啲成效不彰
依家係班仆街犯法冇代價,爛命一條入咗閘就天堂
咁你有咩高見?盧旺達已經係最可行嘅計劃,唔通一有難民就開槍咩?難民唔收又唔得,趕走又唔得,其實仲有咩可以做?唔做野永遠最易。
2樓已經有我睇法,都有其他Ching有唔同意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞