其實盧旺達計劃真係唔符合成本效益

116 回覆
100 Like 12 Dislike
其實佢地點解唔留係法國?
英國生活好過法國咩
橫掂都係非法
一句講晒, 點解中東d國家可以一個都唔收你唔得?
就係因為你on9
得reform UK有機會搞到
屌你老母臭閪生滋狗KAREN
而家正正係99.99%既歐洲既II都好食懶非 食政府資源
政府仲要唔做任何野比佢地不斷入黎
黎到竟然係有極左團體接濟
有政府比既零用錢 有酒店住 唔使做野
仲要班II搞到英國立立亂 CRIME RATE直線上昇
仲同我講振興經濟 除左累贅之外冇其他詞語可以解釋
你係英國原來既納稅人既話你點睇? 養班垃圾自己就不斷捱INFLATION?

最好就放海軍巡沿岸 見一架滅一架
英國長遠黎講一定會滅亡, 班垃圾入嚟係咁生, local白人反而越來越唔敢生
難民唔做得嘢唔好食懶飛可以點
難民都有人權!
美國唔搞三搞四, 北非同中東個邊又點會有咁多難民湧去歐洲個邊玩鳩歐洲佬呢?!
好多香港人用BNO visa成功移民,但就歧視其他真係喺本國受逼害而走去英國嘅難民,其實呢班香港人先需要被譴返。

難民唔比做野,自然無所事事,解決方法係要比佢地融入社會。成日話有假難民,應該叫政府投放多d資源去加快審批程序,將假難民趕走,比真難民融入社會。
因為已經有例子 睇吓約旦同埋黎巴嫩
上面又話吸納做居民同勞動力
而家又話難民唔做得野
雖然都知你個撚樣流 但都唔係咁撚流丫下話
佢地聲稱係難民用黎滾鳩你班USEFUL IDIOT姐
會有真係想搵SHELTER既難民撕走自己D證明文件咩?
如果審查唔到一律就當係INVASION
每個國家要既係有質素既"移民"唔係你地所講既"非法入境者"及"難民"
唔撚好偷換概念
你幾時收難民去你屋企?
唔好齋講唔做呀
要以身作則
無錯應該送d難民去加沙先夠阻嚇力
唔係唔做得嘢而係做唔得嘢
同埋退一步 唔合法啵 你知唔合法又嚟犯法想點?
禁閉式咪搵啲舊游輪油輪/退役船改裝再擺人入去
直接一個難民一粒子彈啦
野你老母蠻咩 你唔偷渡我咪唔射囉

自己攞嚟

退出人權公約啦

判乜鳩 你入侵國家

左膠真係萬惡之源 !
係呢個post睇到
連登仔掌權都係行極權路線
甚至比依家香港政府更極權
派對海軍射鳩曬啲撚樣算
根本最符合成本效益嘅就係用子彈解決,直接打沉啲垃圾偷渡船就可以解決到問題
全部發居留權身份証算啦
班左膠偽君子日日做戲做到以為自己真君子,又冇諗過自己有冇咁嘅實力去管嗰班生蕃
真實說話唔好講
一開始已經講咗,你實際上要送幾多人走先起到阻嚇作用
呢家計劃1000個根本無撚用,成年成4萬人嚟
你如果係船民
嚟英國旅程死亡率近50%
呢家話你聽送Rwanda既機率係5%
你驚條鐵???

個成本假數
點假呀,呢個係Rwanda要求既「照顧金」嚟架
你送過去就要俾呀

到真係要起到阻嚇作用既時候到底要送幾多人走?
5萬已經夠保守啦,呢家一個月先到1000
個計劃根本上就唔撚work
一句左膠萬惡之源就做咩都得
呢個咪代表你野蠻囉
仲唔承認有咩意思

而法治就係講緊哪怕你非法入境都需要判罪
你起圍牆都仲make sense
咁鐘意開槍殺人你都係去啲第三世界國家生活啦

中國都唔會開槍殺偷渡者啦,得北韓會架咋
大把美國人 用槍 槍殺入屋者案例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞