俾保險agent帶去睇個d醫生好撚貴

169 回覆
287 Like 49 Dislike
執咗笠啦
直接報國安話agent黃絲仲快手
比人落降頭
邊間保險要AA 帶?
應該係講緊個醫生好識寫
個銀碼可以幫你拆到claim得哂,例如手術室費over左,可以將over左嘅費用攤埋落麻醉費嗰啲
應該係咁嘅意思
班agent狗帶客去劏自己公司
多人有保險,醫生就可以收貴啲,因為個病人以為保險包晒,越貴就越抵,保險佬下張保單又可以加價同提升保障,佣金又多左,醫生見到保額大左又可以加價,如此類推
仲有好多人根本就係買左份醫保但十年都冇用一次
用都係純粹去睇普通科
私家咪又係出面班專科掛牌,佢地咪係保險專家

上次去睇個專科,無野都claim左我3千益生菌,正仆街
Claim都要嫌貴
記得買足保險
無得claim到時喊出黎
有時醫生用字用錯,寫少左野隨時影響你claim錢

你喜歡獨到要自己搵就隨你
最慘係唔一定claim到 所有野都冇保證
行規

弱智你話網絡醫生就一定當然可以claim得足,點撚樣你搵嘅醫生會claim唔足,個agent介紹你嘅網絡醫生會claim得足

保單會寫埋agent介紹嘅咩?
咁呢啲係應該你要自己好清楚你份保險嘅內容

每份保險內容嘅細節、賠償額都唔同,你係自己識得拆,同醫生再解釋

我又唔覺得個agent咁神心會將你份保險個細節內容同醫生講到咁清楚,「教」佢點寫
以腸鏡為例,照完可以咩都無
最後claim 唔claim 到就睇下「有無醫療需要」
一條龍既醫生肯定幫你寫到有需要
咩同醫生再解釋
全部醫生精過鬼啦,熟書過你呀
個個醫生都係鋤保險公司架啦
同一個醫生你同佢講,你無買保險,佢可能收你順啲添
私家醫院喺個reception 就已經問你有無保險
睇下擺你喺邊間房可以claim 爆保額

所有野都係生意,邊有幾多醫者父母心
咁講你出去自己搵醫生,唔經個agent claim,
Claim 唔到,蝕底咪又係你自己,又屌唔到個agent
我細個去睇已經係咁個陣感覺硬係有d 怪
話分兩頭

我真係撞過個醫生,可能係個人懶或者唔鍾意搞呢啲嘢,真係寫咗張breakdown有啲問題,上form之前要返去同佢寫過,一換一,解釋清楚俾佢聽
錯喇
有冇「醫療需要」,係指你係咪要入醫院做
你嗡乜?
自己揀醫生會claim唔足,保險公司會有佢地自己既醫療網絡,反正佢claim足比我,佢開貴啲都唔關我事
簡單嚟講咪因為用開嘅醫生填嘅claim form一定claim得足錢,你自己出去搵嘅醫生個醫生寫唔啱個term係可以影響claim唔claim得足,到時又屌份保險點解claim唔足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞