俾保險agent帶去睇個d醫生好撚貴

169 回覆
287 Like 49 Dislike
一雞死一雞鳴啦
知你claim 保險一定用盡你個額 最緊要佢有賺
之後加你保費,關佢撚事
知唔知自己講緊乜
一來爆上限
二來你之後保費加到on9
你就算係自己睇醫生佢知你要claim保險都會開貴你啦
你得閑逐個報一報
哩個任務交畀你 靠你了
lm
羊毛出自羊身上,一份保單,保險公司分一份,保險經紀分一份,鑽漏洞嘅分一份,到最後嗰啲咪賠畀你囉。

你嗰啲保費一早已經計好哂,就算你去睇平啲,咪保險公司賺多啲,你點樣,佢都唔會蝕畀你啦。
話因為claim爆保額,下年會加保費果d全部都無撚了解過保險,係度9up

邊度嚟嘅傻閪
如果你唔係去"相熟"診所 分分鐘claim唔到 到時比全數囉
Lm 呢排想睇physio又係咁
依個唔係謬誤 係行規
大家一樣價錢都可以一個claim得足一個claim唔足
如果係入院方面嘅話,一開始睇普通科轉介專科入院同直接睇專科實際上係一樣嘅

只不過係要同醫生溝通返到底係做邊一個類型嘅項目同埋用咩字眼,例如通波仔呢啲其實都冇乜爭議,好多時候有爭議係做腸胃鏡呢啲小手術/檢查,要解釋點解係一個醫療需要,不過其實多數都係醫生自己會諗方法拆掂佢,通常做開保險嘅醫生就會發明咗自己一套獨特嘅wording同有方法去處理
保險agent介紹嗰啲醫生通常冇乜料到
I記?訓左幾耐?
唔知點解 好似明明地你講咩
但又唔係好明咁
白痴 d保費咪就係當你拎去比錢睇醫生囉
你做乜鳩
碌爆你份保險再收回佣
不過人無事當買經驗啦
自願醫保原本每大一歲就會每個月貴少少架啦
由而家供到80歲起碼比過百萬比保險公司
係唔好彩有大病先抵得返個價
有無agent帶咪一樣 可能佢會跟足D既 有俑收

D仆街醫生知你有保險claim 都一定寫爆個數 一定貴過出邊報價
On9仔ICAC而家仲會查貪污咩?
個agent 係你邊位,同佢熟?
Agent 介紹嘅醫生唔一定好
有fd 試過要做手術,
agent介紹嘅醫生話一定要切除,收20萬
佢見醫生果陣聽佢嘅講解,唔信個醫生
自己出去再睇咗幾個醫生
最後唔洗切除,仲要平咗幾萬蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞