俾保險agent帶去睇個d醫生好撚貴

162 回覆
283 Like 49 Dislike
去照ct ,報價比私家醫院仲貴10-20%,雖然保險agent話會幫手claim足,
但個心都係有d唔舒服 始終要碌左自己卡先

佢話呢d醫生,都係知道點claim保險,中間每個party都有抽水,佢地個行係咁

大家有無相似經驗,買咗保險反而有d唔知點睇醫生好
建議icac
過河濕腳,都冇計,最後claim到數就算

交保費就係養呢班人架喎

你以為真係自己有份享用
試過 6卡時呆左陣 再打比個經紀哦左陣 比出面貴好多 仲有個手術室費 其實都係行一行入去 最後等個幾月 係平返過出面
唔claim大 ig story點出po 話幫到個客😊
用你間保險公司D網絡醫生,避免左保險公司用"合理慣常收費"去質你
AGENT帶你去果D可能只係佢自己熟,最後賠唔賠到唔係佢話事
萬一賠唔足,好少少既就同你追,唔好既直接失蹤,你就on99企係到唔知點
唔係咁,啲agent邊得嚟咁多“醫生朋友”
不嬲自己揀醫生,補d醫生知你有保險,收到係比市價貴3 4倍,目的係claim爆你保險,但其實自己好蝕,你一陣再睇,果年個上限爆左,你重睇咩
你claim足咪得
卡又有分儲
不要太介懷
Agent收回佣 你賺信用卡回贈 醫生有生意
呢個行頭全部都係咁
咁你去返平果啲囉
樓主依家咪用緊
你做乜鳩
下年加保費🫢
個遊戲係咁玩嫁啦
唔鐘意咪唔好病唔好claim囉
報ICAC未?邊間Agent收回佣?
你個間都有d廢
有d如果係公司指定診所去到俾張卡醫療卡,$1唔洗俾就走得
咁你咪cut咗張單佢俾錢睇公立
好似我之前俾人追撞咁
車房同公証行唔知係咪夾埋
一萬蚊整車,claim 對家2萬4
呢行係咁
跟agent熟 佢都係照直講 佢介絡個d醫生一定易claim過你出面自己搵
佢話claim得足洗乜驚貴
但咁搞到自己之後都唔知點睇醫生
明既,但心理有d唔平衡,碌完卡後返屋企係咁搵正常價係幾多
你當中間免左你自己搵醫生既cost
省返d時間
唔收你貴啲點夠比回佣呀
當個$係幫手搵咗搵醫生 唔洗排隊 醫療環境ok 又有人幫自己搞曬所有claim錢野 咁啦
[你我有責] 疑似賤種乞衣保險狗會員集名區
https://lih.kg/3661737

你睇吓我開嘅呢個post

裏面屌鳩嘅嗰條保險狗,佢響另一個post嗰度點樣大大聲講到話啲保險agent打個電話叫醫生留位俾自己個客

Agent叫你睇佢建議嘅醫生,你就知道佢哋點撚樣搵你笨柒啦

反正最後唔好彩冇得陪陪唔晒,都係你嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞