(柴灣某性公會中學)交流團帶隊阿sir叫咗女同學去佢房成晚

459 回覆
350 Like 54 Dislike
音樂老師教個女同學玩中樂姐
乜撚野前後輩 兩個都身份都係演員 唔係專業 唔洗守專業操守 老師同學生 本身係權勢關係 你睇下台灣法例參考

行政院通過「性平三法」修正草案,明定禁止師生戀。 因考量未成年學生在身心發展、認知仍未成熟,將嚴格看待,因此學校校長、教職員工不可與未成年學生發展親密關係,即便學生成年,有權勢關係下的師生戀仍不行。
郭sir無敵
台灣同性戀合法結婚添香港唔跟?
聖公會唔係信神咩
可能係入房講耶穌姐
想睇下女學生咩樣
完全唔get你下半段同呢件事有咩關係,對女性嘅不合理規範同老師對學生嘅不道德逾越有咩關係,啫係覺得老師唔應該利用佢職務便利去溝學生,就係對女性嘅不合理規範?兩樣嘢睇唔到有咩相干嘅地方,因為而家冇人講緊個女學生係唔係自願嘅問題,都唔係講緊女學生可唔可以咁做,而係講緊個男老師咁樣做嘅道德問題。

你講得冇錯呀,周街都有權力不對等、利用後輩/粉絲對自己嘅仰慕崇拜去溝佢嘅情況,咁係唔係等於呢樣嘢就係道德?按照你呢個邏輯,周街都有警察利用職權去獲得人地嘅聯絡方式去溝人,咁係唔係又冇道德問題?唔係周街都有發生等於呢件事冇道德問題。

何況,老師對學生,同上司對下屬,除咗權力問題,仲有心智發育問題。上司對下屬係兩個都成年嘅個體,大家基本上都有獨立思考嘅能力,而老師對學生就唔係,雖然唔排除個別學生思想早熟,比較早有能力自理,但係呢啲係叫個別例子,普遍都係未夠成熟,所以先會要道德規範d老師唔可以咁做
咪係 郭sir唔撚係正規老師
都幾包拗頸
人地起碼舉到個例子同定義,你就話香港唔跟台灣

權力不對等加上未成年,你搵下有邊個地方發生呢種事,而又冇比人屌啊
如果搵唔到就係得你個價值觀扭曲啦
停職留薪係咪唔使返工但繼續出糧
應該炒咗啦,間學校6月頭出咗post請新音樂老師

啲中學生好多幻想,女學生入教員室/女教師入校長室都一律當扑咗
學生妹
這些機會
羨慕
幸福賓州
我都真係唔會再覆佢為拗而拗 明明係普世價值 佢就會話你係過時 守舊 成日用埋啲咩上司下屬前輩後輩都唔撚係apple to apple 可能第時佢生個女 中五俾個已婚男教師食左 佢都會貼錢買大床 由佢la
純文字討論
你話阿sir約埋女校長一齊玩3p都得架啦
講明最靚女同學 如果係醜嘅就算數?
嘩 真係炒埋啵
如果無事點會炒
無啦啦請人
師生戀會釘牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞