床哥個社工牌唔係白讀

389 回覆
1305 Like 241 Dislike
有金蛇依d 專業hater 幫手訓練EQ
理性說教一定唔得,唔係話講既野錯,而係佢需要既唔係說教,而係情緒上需要人認同,其實遊學修心底裡都一定知道世界係唔公平,付出同回報唔一定對等呢d老生常談,對住呢個狀態既人,一定要認同佢既負面情緒係人之常情,而唔係一味話世界係咁架!你接受啦之類,係接受呢一步之前,應該比佢知有咁既感受係正常既跟住先叫佢算啦,咪撚理d on9仔啦,理唔到咁多,反駁應該反駁既野,做左呢步之後既野控制唔到
我諗成個live之前遊狗已經舒發左成晚感受
要學顏教 用鈔能力就可以OT 拎大牛個下 床既反應好撚正
巴打你咁有心指正解釋
你真係好人黎
望住連登D 傻鳩係唔係都反
真係好正
簡單到引導個friend 去正路避免陷入情緒困擾
都可以比班反駁隊去屌哂片入面既人
連登一日唔熄都大把野睇
因為經歷問題 床哥係真係經歷過社會不公拋個心出來講 好難比喎
冇跟開
但係個遊學修開live出街都咁嘅樣?
你做大佬 成班人跟你搵食喎
其實唔洗社工…有人生閱歷嘅人又善於表達嘅人都做到
屌你老母啦連狗
其實 有少少人生歷練既人 都識講
想問佢邊一句講過自己叫過雞?

你搵到我一定撐你!
無問題架咁你屌完就唔好問點解D人覺得佢串唔鍾意佢
有時有D人好心俾意見佢 唔岩佢心水就當你haters 自我中心到仆街
游學修咩事咁嬲
冇人睇發窮惡
床哥叫雞冇帶游學修
其實好撚悲哀,睇住一堆完全冇同理心既comment, 遊學修好明顯就比連登仔搞到心理有d唔平衡,情緒都有影響,而床哥好心開導,成件事其實好撚正面,但去到連登仔把口就乜野都可以抽秤,乜野都睇唔順眼
有時做人要識得切身處地諗下人地既
覺得 游學修一直遇到既事 好大原因係自己建立既形象/比人既印象差
仲好記得佢個陣幫曾樂彤出聲,搶口到
咪你老母 記一世
咁如果人地係反駁不公指控,而你就將呢個行為解讀為串,咁講唔過去喎

邊d人好心比意見佢當haters呀又
曾樂彤咩事
我話有就有啦
修仔羨慕劉俊謙親和力高、觀眾緣好,其實劉俊謙未彈起嗰時可能都承受咗好多,內化咗成為自己嘅動力,最後咪捉到機遇發揮。可能劉俊謙私底下都好負添,但佢無修仔咁大嘅平台去發洩,咪無人知囉相反修仔成名早,當時又同觀眾有較多互動機會,咁咪多咗人了解修仔啲稜角。

再講「比心心就紅到」嗰個姜濤,佢造星之後為咗保持體態,都要捱一日一個蘋果,一倏友頂起成個團,直到AL, Edan彈起之前,佢一路都被人屌中三畢業屌肥,佢都有社交平台放負,但係佢而家都學識自己P圖笑自己,幽自己一默就過咗去。

修仔學識同自己和解,會舒服好多。正如大家一樣耕田,佢就豐收我就失收,我都會怨個天撚我架,但講完就算,唔使一路屌到世界末日為止。大家都做演員,修早過謙紅,但而家謙係大紅人,呢啲都係命。

可能劉俊謙都好羨慕,修仔做老闆,個台run順咗有自己嘅ip,經濟上已經上咗岸,有自由去試錯,周不時仲可以開live真性情狂屌呢?

睇開啲啦修仔。
原諒班垃圾波畜
修修愈聽條氣愈唔順,開佢波啦
講野勁難聽
完全唔知咩事 戴帽個條友又係咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞