【英國大選】中國黨媒傳旨:改革黨能為英國帶來嶄新及安穩方向

153 回覆
65 Like 13 Dislike
要做法西斯同納粹唔需要殺人如麻
頭dup dup咁認同極權政權同運作個納粹社會就得
呢個亦係左膠最鍾意講既平庸之惡,因為想自己與別不同
有冇可能現實係英國佬開始頂唔順移民
reform只係反映人民開始有驅逐移民既需
作為香港人,投票只需要睇自己既利益就好
我完全同意你對支持reform 既本地人觀察,但連登既新移民投Reform 就令人費解
除非香港人覺得只會得非法移民/蛔/义
比人踢走自己可以少個競爭對手為前題,純粹利益上一個高風險投資
反而如果只係同情白人而叫人投reform反而係左膠而唔係右膠,因為大愛幫白人既同時又令自己處係危險既地方
投完全部BNO去盧旺達
佢哋反移民
照投reform uk,大家投完BNO一齊去盧旺達
佢哋反移民
過往十年,美國主流媒體點樣搞鳩donald trump我諗你瞓咗

完全一面倒民主黨不理消息報都唔報,Trump啲負面新聞未confirm甚至乎係假消息就由朝報到晚

癲撚到今日Hunter Biden判決有罪嘅罪行當日主流傳媒仲要洗行版洗白,話係fake news叫人唔好信

西方主流媒體比較可信呢支歌仔一早冇得唱
光譜上呢條友應該係極左
其實係
左膠就左膠

右本身有右翼法西斯

左到變膠呢一點,睇下支持左翼呢啲會員就知。
支持增加社會福利到反對自由市場嘅存在,呢啲叫膠。

右到被人叫極右嘅最主要係因為忽視人權,所以呢啲唔叫膠,而係法西斯。
我自然會分析㗎啦

分析嘅其中一個input, 唔代表係作決定嘅唯一依據
多謝你嘅回覆
我只係想指出嗰四句入面,其實冇一句講過西方主流媒體比較可信
我只係講咗:西媒唔同意見嘅文都會有機會
特別強調係有機會,唔係一定會
但係黨媒嘅話就連一個表達唔同意見機會都唔會有
冇計地獄鬼國只容許一種聲音

就算出現所謂嘅“反對”都只不過係花瓶或者小罵大幫忙
右膠係指堆儍右見到自己崇拜既右翼政客/黨就連老母都唔記得,同自己立場處竟相反都走去盲撐,呢班儍右係on9又點同法西斯拉上關係?
https://medium.com/shasha77/left-wing-politics-fae97ce4e323
呢位仁兄好清楚講點解膠有左無右

你可以自己創出嚟,但無人跟你用都係死語。
又係江樂士條仆街。投reform 梗係嶄新啦,加速埋老共班嘛。
我冇咁叻創造右膠呢個字出嚟
你就咁google 打右膠都大把return
Google第一個Result嗰個陳景輝本身就係#40 講嗰隻case

「其實右膠呢個term 係啲左膠比人屌撚完唔gur小學雞式創造出來
好似啲傻閪藍絲叫人黑暴黑記黑護,全部都係源自於黑警」
原來一個名詞用唔用得係本土派某d寫手定義左,又拎埋呢d社運八股文當聖經

其他result一樣有用右膠入文,唔見得係死語

以前成堆on9左派做膠野不設實際阻撚住晒咪叫左膠,我以前都係第一批有份屌左膠既本土派
好La 社運完晒La
班不學無術既儍右拎埋晒d fake news 打飛機,例如Lin Wood 嗰堆tweet
唔撚睇美國constitution 又話Mike pence 唔肯推翻結果係25仔
係咁話做票但堆官司就輸尻晒,跟住話背後deep state 乜乜物物,唔睇唔知呢班撚樣信晒邪教
移左民既儍右直程智商無下限,走去大推反移民既reform uk 但同時幻想人地會當自己好高質唔會郁自己,俾人踢爆埋個黨d人 racism 又睇唔到,仲衰到親俄獲中共黨媒認証都繼續盲撐
以前冇乜右翼做/講膠野咪冇乜人提右膠呢個字,呢幾年件件好似智障咁唔膠都唔做咪開始多人提番右膠呢個字
右就法西斯
咁唔通左就馬克思咩
不過通常佢支持嘅人當選後會反面,e.g. Donald Trump
心智唔該成熟啲啦,成個未戒奶嘅中年人咁。本土有你啲咁幼稚嘅人,一千年都學唔識建立民主社會
唔好咁直接啦
大部分新移民係咁上下
好撚戇鳩

你唔識分非法同合法移民
&bno visa 響政府個報告度個數字係計落British return home 個度
短短兩句野都可以錯到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞