[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(95)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
呢部都算鳩數啦
ak低階從來都係overprice
原來上個月尾hd 620s條4.4mm已經有得買,聽日/之後搵日放工出去買條先
有冇1千內入耳式,係有3單元或以上既spec?
想問有冇人會入耳式打槍game,點聽到腳步聲?
IEM 隔離
[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (148)
https://lih.kg/bKyMAFU

不過單元唔係多就勁,一單元嘅A8000照可以賣過萬
thx ching
原來入錯post
隻藍色幾靚
呢排yen仲要平,水貨可能有so
同感
不過好似未搵到yen價
新出嘅嘢可能定到同美金差唔多價
咁就冇野啦
Meitner同T+A都(表面上)好人嗰陣dCS咁搞
都唔知今次倫敦Canjam點搞,一嚟dCS有份參展另一邊GoldenSound有seminar會上台
dCS可能覺得唔怕做嗅自己品牌形象,畢竟佢個名一向做到足夠名牌
睇死大眾買唔起,而買得起個班又唔在意呢d

不過都真係幾奇怪,可能GoldenSound講中咗dCS一d死穴?
可能佢嗰句佢會choose over other cheaper DAC over Bartok激到人嬲嬲豬?
不過我覺得,其他DAC可以DSD native 512/1024食佢得DoP DSD128嗰陣,佢啲產品真係過時囉
睇返原本review, 主要觀點係:
1. 整體太柔,柔到有d呆滯
2. 每樣野獨立分析,大部份角度各自屬於頂班,有d方面只係一般
似乎想表示Bartok 好似攞你命3000咁,所以都係買其他好過
我相信就咁叫人"choose over other cheaper DAC over Bartok"都未必trigger 到dCS, 攞你命3000呢下對Bartok 形象損害大d
睇完,都幾肯定今次係dCS意圖搶劫/滅聲
最鬼係dCS從來冇講有咩錯,直至出律師信
感覺從來冇諗過要用溝通解決問題
dCS有d point 好明顯係曲解個review或者為做佢而講
最7係fractory reset 個度,好似dCS 嘅QA冇試過唔知有bug咁
要睇吓佢個單元有乜料到,如果唔係嘅話可能都望住D7000/D8000/Caldera實際啲
不過今年Fostex真係好多動作
個封由John打出嚟嘅信都幾惡喎
搞完一輪都係覺得老麥錶好睇過金仔錶

又真係有人整

諗起2018 av show有見過
不過冇玩喇叭唔熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞