[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(95)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Naim audio Uniti Atom Headphone Edition,不過我都係鍾意HA300啲聲
咁N8ii個Dac同同價位枱機始終會爭咁啲
dap 個聲始終都係比唔上同價枱dac
我買m9 plus 係因為佢質素比得上adi2 dac 而帶出去試機又方便過adi2 dac
但m9 plus 個價錢夠買2部adi2 dac
但你話dap 出枱amp 唔好聲又唔會,否則我唔會買m9 plus
用住先,直到你覺得想轉為止,咁都係一個慳錢又方便嘅玩法
竟然我完全無估計到枱機半價可以做到咁既聲,睇黎以前玩portable 有少少唔抵玩
兩者使用場景唔同,一般情況都唔會抬d 大大部枱機出街嘅
要portable就一定有取捨
呢間係咪一路都係RME代理個間?
一兩年前諗住買DAC個陣都約過RME代理 直頭比個房你慢慢聽
似乎一直都係

喜萬年12at7 黑屏三雲母

食評pls

諗緊喺唔喺dac/耳擴加多個
慢慢玩先,最近冇乜機會聽歌
壞冷氣,d amp又熱,戴乜headphone 都死
今日裝新冷氣
冇冷氣戴耳罩真係好熱
好在有SR003 mk2 頂住

新冷氣真係好舒服
最近對HD800S 原廠earpad 開始甩啲黑色碎
有冇巴打用過 zmf suede earpad
同原聲改變大唔大,同埋係咪唔會有甩碎問題
我見其他副廠earpad的評價都唔太好
唔想聲唔同嘅買返原裝最好
建議買返原pad+1

打機 打算用iem,但佢本身mic差

所以想額外$5-600 買呢種類似mic打機,方便夾衫,靈活唔重
請教ching有冇D 主流牌子有出呢種mic?
HD800s建議用返原pad+2不過你都可以試下嘅,但要trial and error去搵啱自己個聲
Final好似有隻入門機有mic vr3000
thx ching

btw 有冇人熟呢D頭

個mic係4pole頭,唔知插落3pole mic孔 會用唔用到?
要試
巴打可以睇返post 頭 CTIA, OMTP張圖就知點解唔一定work
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞