信用卡討論區(195) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

906 回覆
0 Like 1 Dislike
我唔係夾硬呀
今個月底會碌萬幾
下個月又會碌一萬
再加埋日常 31/8 前輕鬆過35k
我平時會用VS 賞世界碌外幣買嘢
上面咁計 應該有成25000 係用red 去碌
我都幾肯定呢25000 唔中最紅
如果用vs 碌 25/里 em碌應該都唔夠red 抵?
所以我先問有無諗錯
哦哦明了 thanks
最安全係外地+外幣

有D卡HK+外幣都唔計,例如HSBC
On99,唔好俾啲19 KOL影響到

如果你cash rebate黨,不如俾錢1000蚊人redeem俾你算
如果你好似我咁里數黨,換飛算,又可以入first lounge

為咗入lounge而申請張master我覺得十分on9

當然如果你當幾千蚊係毫子咁就去馬
搭business咪有得入囉
咁我假設35,000都可以用visa 搞掂,但我中間有無得用red卡買其他野,定佢會照count左用Mastercard, 所以唔比個150我
最紅大折日的活動,大家點理解?
我睇極都唔明

我理解係簽夠佢的門檻先可以享用佢的回贈
即係簽夠數,再碌,就有3 or 6%

●組別1:個人目標消費額滿港幣18,000元,可就合資格 本地餐飲及海外簽賬享額外3%「獎賞錢」回贈,最多可 獲額外$350「獎賞錢」

●組別2:個人目標消費額滿港幣55,000元,可就合資格 本地餐飲及海外簽賬享額外6%「獎賞錢」回贈,最多可 獲額外$850「獎賞錢」
我做緊佢地活期, 長期有批錢係度, 隨時簽都有2%
唔知有幾多年無中過大貓特選

話口未完,你睇吓

國泰同渣打撳住收你啲錢
我想講揸住張JCB入大通都一樣無人
黎緊會look機票酒店
如果想玩現金回贈+迎新既話
係唔係red卡最抵玩
利申:剩係得mm
唔做定期?
網上食迎新的話wakuwaku絕對好過 red
咁除左wakuwaku 應該red卡最抵玩
仲有冇其他銀行推薦
唔該巴打
其實大貓個travel guru
Lvl 1 $600RC就cap
簽$20k又未夠上lvl2
即係中間果$10k要格硬倒落咸水海?

如果你當30k +2%會無咁痛
red card 無迎新
所以開其他卡好過開 red
睇tnc就係無限本地定海外
而家先留意到有cap咁仆街
咁難明咩?

簽夠$18000,餐飲+外幣就有3%,最多$350
夠$55000,餐飲+外幣就有6%,最多$850
有冇人收到國泰10%轉換優惠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞