[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (282)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
想請教下女子亞冠係點玩法?
咪又係個個留言都有一個負皮

申花見字快請,應該唔使人工的!
https://www.instagram.com/p/C8jtlB_sfWe/

north.district.soccer.club

「油尖旺區慶回歸全港足球邀請賽2024」

均業北區今日(6月23日)應邀在麥花臣足球場參與「油尖旺區慶回歸全港足球邀請賽2024」,並派出多位一隊成員出戰,在分組賽分別大勝冠忠南區及標準流浪4:0而晉級到最高級別的盃賽決賽。最終均業北區在盃賽決賽不敵傑志奪得亞軍!
總共22個會員地區各出一隊
按女子排名頭8直入分組賽
後14隊要先打賽會制外圍賽(地點已定),分4組單循環,首名出線入分組賽
賽會制分組賽12隊(其中兩個地點已定),分3組單循環,總共出8隊入半準決賽
半準決賽一場過,排名較高者主場
準決賽同決賽都係一場過,地點未定
北區邊個帶
外圍賽host: 約旦 沙特 馬來西亞 泰國
上去BLOW JOB?
其實點解要固定時間出片? 你有心就會支持架啦
或者咁講 有啲嘢真係講時間性
你而家出條理文捧盃片 過咗個熱潮
仲吸唔吸到咁多人呢?
宜嘉其實都遲咗好多啦
5月15決賽 隔咗成個月先出 係咪合理呢個時間?
傑志周日(23日)成功衞冕U18「足總盃」,賽後會長伍健不忘透露來季組軍,笑言已經接近完成,只差「一個半個球員」。同時伍健又不滿五人足球「足總盃」決賽,與U18「足總盃」撞期,令球隊最終失落冠軍。

傑志即將在暑假與西甲勁旅馬德里體育會「拍跳」,會長伍健在U18「足總盃」決賽賽後,接受訪問,便提到來季組軍工作進度:「下季啲嘢搞晒啦,係網上啲人唔知我哋搞咩姐。依家差一個半個球員,其他已經簽晒,或者已經有對象,大名嘅就冇乜,都係啲打得、『打仔格』球員,到時再開估。咁我哋都唔能夠派全部青年軍,同馬德里體育會打,唔係咁咪輸10球。」另外,伍健證實來季會回收陳傲軒、顏卓彬兩名借將,並透露助教尹東憲會離隊,改任越南國家隊體能教練,而中場趙聡悟則會赴西班牙試腳。

除此之外,因與U18「足總盃」決賽撞期,令傑志未能「夫添」出戰同日較早時間的五人足球「足總盃」決賽,最終失落冠軍,對此伍健亦對足總安排大感不滿:「攞半隊細路都攞到亞軍,如果成隊去打,今日唔會輸囉。我哋好想攞呢個冠軍,但今日得6個場區球員,點解要編到咁呢?」不過,伍健卻認為今次傑志能夠殺入決賽,已經足以證明香港五人足球十幾年來一直在走冤枉路:「今次證明到啦,過去兩場我哋冇咗兩個新疆仔,基本上得3個超齡,其他全部U18,但都有得打。如果(五人足球)港隊出去踢國際賽,喺大港腳、U23代表隊攞啲遺材,一定好過依家做法,始終職業球員日日練波,一定弗過你業餘。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240623/bkn-20240623193002705-0623_00882_001.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR32N5gI_epeDYHXTYr6J727ZWwwbxZ9OiFJmxWDRSuHus8JiDRkeMGDZf0_aem_1u8CbQWFDAC4O-rPJKfPzw
傑志即將在暑假與西甲勁旅馬德里體育會「拍跳」,會長伍健在U18「足總盃」決賽賽後,接受訪問,便提到球隊組軍進度:「下季啲嘢搞晒啦,係網上啲人唔知我哋搞咩姐。依家差一個半個球員,其他已經簽晒,或者已經有對象,大名嘅就冇乜,都係啲打得、『打仔格』球員,到時再開估。咁我哋都唔能夠派全部青年軍,同馬德里體育會打,唔係咁咪輸10球。」另外,伍健證實來季會回收陳傲軒、顏卓彬兩名借將,並透露助教尹東憲會離隊,改任越南國家隊體能教練,而中場趙聡悟則會赴西班牙試腳。
件件咁熱都戴住口罩
不能讓千奴贏了?
其實人地咁有心拍已經無得怪佢,當然出片時間同規律我認為有改善空間
要怪就怪香港球會完全無乜係marketing上落功夫,如果可以好似j league k league球會不定時係YT或者twitter上面post吓訓練片,幕後畫面就好
展龍隊長=遺材
「下季啲嘢搞晒啦,係網上啲人唔知我哋搞咩姐。」

咁正常你公佈講係唔會知架。自從道歉事件好似起哂鋼咁
「下季啲嘢搞晒啦,係網上啲人唔知我哋搞咩姐。」

咁正常你公佈講係唔會知架。自從道歉事件好似起哂鋼咁
sohgo
Em彬終於有出頭天?
我覺得規律就唔洗 mm米紙咩
出片時間同Priority就可以執下
今次證明到啦,過去兩場我哋冇咗兩個新疆仔

講嘢咁市井
Imagine傑中場係樂仔+em彬+jessi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞