[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (282)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
怪錯咗ultras
小田去咗荷蘭陪老婆
尼高拉斯應該前途最好 話已經兩三個offer
屌你老呢度值得留港超都砌到隊 喊撚咗
尼高值得留超機會
上季真係好廢
點估到今季百屌成才
唔好啦
成才又未係嘅
不過入到波已經勁過一半港超腳
可翼可閘 又有左腳肯踢嘅話長期有工開啦
外流歐洲
如果唔換教練都係咁撚樣
港隊左翼人選唔多
打得再好D都有機會
孫啦
球員自己最清楚自己最需要乜嘢

所以我會尊重球員決定
足總會長貝鈞奇指,有3支球會退出港超聯情況不理想,但近年經濟環境不景,不少商業贊助減少,令球隊營運資金不足,難以在港超聯立足。他指,下屆港超聯只有8隊參賽是最壞打算,但仍有球隊可以從甲組升班,包括港甲應屆冠軍駿英九龍城,足總會盡快開會商討,確定下屆在港超作賽的隊伍,盡快處理申領牌照及其他細節。

貝鈞奇又認為,即使下屆港超聯只有8隊作賽,亦不代表會影響港超聯發展,指港超聯在2000年曾經只有7隊作賽,但球隊數目逐步增加,球圈人士亦認為球隊會「一雞死一雞鳴」,足總及球圈人士會繼續努力,鼓勵球隊及吸引更多贊助商。他又認為,近日不少港將加入內地聯賽,反映香港聯賽培養的球員有實力,吸引內地球會邀請加盟。

https://www.881903.com/news/amp/sports/2537281
8隊夠啦屌你
無錯 一係8一係10
【✍️續約李志堅!】

大埔足球會宣佈已與主教練李志堅簽妥新合約,於來季繼續統帥,並以總監身份負責制定、執行和審視大埔足球會及旗下足球學院之長遠發展工作。會方期望在「堅sir」的統籌下能夠為球隊帶來更完善和充實的架構,將有助為球會提供更多發展方向。

img]https://na.cx/i/hU4UQzo.jpg[/img]
【✍️續約李志堅!】

大埔足球會宣佈已與主教練李志堅簽妥新合約,於來季繼續統帥,並以總監身份負責制定、執行和審視大埔足球會及旗下足球學院之長遠發展工作。會方期望在「堅sir」的統籌下能夠為球隊帶來更完善和充實的架構,將有助為球會提供更多發展方向。

_
Follow Our IG: @tpfc|@taipofootballacademy
_
#大埔足球會 |#TPFC|#playforcommunity
#大埔足球會足球學院|#taipofootballacademy
有錢李志堅
續約搞掂先
齊頭8隊啦, 9隊要sit out on99
元朗 is back?
多謝支持堅daddy
三年計劃here we go
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞