[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (281)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
傑 理 東 埔 流
南北區加港會?
贊助商走人
要求挽留香港u23
香港個問題唔係選拔, 而係吸引唔到人去踢職業
一日未到八月都唔好咁老定
港超聯 深水埗決定自降甲組

深水埗周六(22日)以總監高俊基的名義向傳媒發放消息,表示由於有兩名贊助商在最後時刻決定退出,因此球隊會棄戰港超,並自降到甲組作賽。

深水埗從2022至23球季起征戰港超,本季由陳浩然中途接手後表現大幅進步,「足總盃」4強淘汰應屆港超冠軍理文,到決賽戰至加時後亦僅以2比3不敵東方,表現贏盡口啤,可惜最終仍未能留在港超作戰

原文網址:港超聯 深水埗決定自降甲組 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240622/mobile/bkn-20240622115522140-0622_00882_001.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3i1qor-Kv9tI7fkQHRTUl8ZNyc4jqhR1m_E1FzZqBZ__uxYKgcBRoh7-8_aem_ymL_yX-Fx-GWSbUKDTsRfw
個職業聯賽每兩三年就摺一兩隊
其實好難說服人入行
挽乜鳩話知你八隊又好二十隊又好,都冇人入場睇亞洲賽冇咁多席位之後肯定縮返隊數係最好選擇
比返啲有能力踢波嘅人踢返就算啦
充數球員快啲轉行
又自降 唉
今日開始罷買運動家。
「做嘢」?
SSP如果踢到季尾個水準係值得留嘅
一個健康聯賽係點都會有啲實力無咁好嘅球隊
不過隨時有其他隊頂Ssp個位
事旦啦
Btw隊死不能復生
拿亞 陳豪 送柱豪 見字聯絡千奴承傳ssp意志。
所以香港比幾多錢搞青訓都係無意思 踢得幾好搵唔到錢都會轉行

要令到個職會聯賽所有球會都有錢賺 有糧出 先會吸引到人入行

球會賺錢不外乎 1)賣門票+產品 2)賣球員 3)廣告贊助(真係有商業價值嘅贊助)
去緊奶啲波鞋屎眼。
飛碟陳
邊撚個陳豪。
陳三景頁。
呢兩日屎忽痕去睇八九十年代澳洲NSL嘅歷史,其實都幾似宜家港超,又係季季都有隊因為財政問題解散/自降到州聯賽(講緊本身NSL冇降班制)
啲球員嘅去留點搞 有啲係咪真係會轉行做扎鐵
但係最緊要都冇人入場睇,其他嗰啲唔會賺到錢,你有人入場睇啲球員先值錢,有人入場睇啲廣告商先肯贊助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞