[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (281)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
睇咗大半場,老實講雲南踢得幾好,隊波應該都有中超實力,啲機會仲多過天津
唔係早排啲球會青訓教練去咗聽摩寧講嘢咩?
有啲咁嘅事
冇睇到
唔會做唔出
上季預備組都係無啦啦一月搞
期待Kim大哥喺U22聯賽大放光彩
如果可以出嘅話
其中6隊話踢
之後用傑志個場踢曬佢就搞店
【獨媒報導】繼香港U23解散後,晉峰亦表示下季將退出港超聯。球隊總教練何信賢向《獨媒》稱,因會長黃俊雄及主席鄧偉豪「另有構思」,球隊下季將自降甲組。被問到是否涉及資金問題,何信賢未有正面回應,不過就指:「始終都要講錢,宜家經營環境咁,都明白老細嘅諗法,我哋都要諗清楚自己定位。」

何信賢:想法已蘊釀一段時間

何信賢向《獨媒》表示﹐退出港超聯的想法已蘊釀一段時間,指會長黃俊雄及主席鄧偉豪有「另一構思」,希望用另一種方式支持球隊,遂決定「退後一步」自降到甲組。《獨媒》問到是否涉及資金問題,何信賢未有正面回應,不過就稱:「始終都要講錢,宜家經營環境咁,都明白老細嘅諗法,我哋都要諗清楚自己定位。」

港超聯球隊一減再減,連同早前宣布解散的香港U23,港超聯暫時只剩下9隊,深水埗月初亦在社交媒體作「最後呼籲」,指如未能在7天內籌集至少150萬,將會退出港超聯。何信賢指,今日已向足總申請晉峰下季到甲組作賽,希望順利獲批,但足總就未有交代回覆日期。

球員已無約 部份已轉會

對於一眾球員安排,何信賢就指大部份球員已與球隊沒有合約,部份球員更已轉會,所有外援球員亦已歸國。他指如順利落戶港甲將會是全新班底,「或者睇下有冇舊球員一齊去甲組」。

晉峰於港超聯渡過四年時間,何信賢坦言「唔捨得一定有」,指晉峰四年間由「無人識到有人識」,對一眾職球員均十分不捨。他又稱很難忘球迷的鼓勵:「有陌生人入嚟支持我,呢個係我賺咗。」

https://www.inmediahk.net/node/體育/【港超聯】晉峰下季自降甲組-何信賢:始終都要講錢
指會長黃俊雄及主席鄧偉豪有「另一構思」

深水埗吉祥物「深Duck」正式面世 市民踴躍近距離「打卡」合照
https://lih.kg/3723546

同衝峰bee競爭
2024年足協盃第4輪,上海申花客場1-0擊敗佛山南獅,賽後總教練斯盧茨基出席了記者會。

新援陳晉一目前的狀態如何?他何時有機會代表申花上演首秀?

這個問題我無法一下子給出答案,因為身為新援,他絕對需要時間充分理解我們的戰術原則和想法。同時,也需要他在身體狀態上做好完全準備。目前我們還是希望他能透過訓練盡快融入球隊,接下來我們將會根據他適應球隊的狀態表現來決定他登場的時機。
一狗:下 我冇得出?

對於一眾球員安排,何信賢就指大部份球員已與球隊沒有合約,部份球員更已轉會,所有外援球員亦已歸國。他指如順利落戶港甲將會是全新班底,「或者睇下有冇舊球員一齊去甲組」。

請搵隊簽李倫權 前全北球員
加油踢好一點
或能爭取外流CSKA
同烏豬菲素拿耶夫同隊
當年點樣叫到橫濱俾錢搞波? 好似新加坡咁有返隊新潟天鵝都唔錯
又暗串金信煜
不如傑志簽佢 話唔定可以激活柏金
簽埋宋柱浩金銀灰 多啲同鄉易夾啲
九龍獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞